Чому «Динамо» у Празі зіграло погано

1903 0
Київське «Динамо» зіграло внічию проти чеської «Славії» - 1:1.

Київське «Динамо» зіграло внічию проти чеської «Славії» - 1:1.

Оцінки гри "Динамо" у першому матчі відбору до Ліги чемпіонів можна спокійно поділити на 2і частини. Недоброзичливці казатимуть, що динамівці грали у Празі в антифутбол, відверто відбиваючись від команди посереднього класу і не зумівши нічого протиставити опонентам. Симпатики "Динамо" наполягатимуть на тому, що команда в матчі проти "Славії" успішно виконала глибокий тренерський задум, отримавши задовільний результат. Об'єднує ці нібито протилежні оцінки лише одне: усі погоджуються, що "Динамо" у Празі зіграло погано.

Чому? Мені гра у Празі нагадала поєдинок у Афінах півроку тому, коли динамівці так само ледь "відскочили", зігравши ті самі 1:1 із відверто посереднім суперником в особі АЕКу. Що було потім, усі мають пам'ятати: спочатку вимучена "нулівка" у Києві nf прохід далі, а потім поразка від "Лаціо". Тоді, коли пригадати, нам казали, що команда виходить на "пік форми" після зимових зборів і що згаданий "пік" настане всередині березня. Що було потім? "Динамо" спочатку вилетіло із Ліги Європи, а потім програло і чемпіонат, і Кубок, попри те, що ніби було "на піку форми".

Можна, звісно, і далі стояти по 2 тайми біля своїх воріт, розраховуючи на щасливий випадок. Але удача рано чи пізно відвернеться. І що тоді?

Тепер окремі оглядачі, тренери мовчать, повторюють те ж саме – команда після зборів вийде на "пік форми" пізніше. Не знаю, чи так це насправді, але може статися те ж саме, що й навесні. Поки що "Динамо" відверто "не біжить", що найбільш яскраво видно на прикладі Циганкова, який нічим не нагадує себе самого навесні. Можна, звісно, і далі стояти по 2 тайми біля своїх воріт, розраховуючи на щасливий випадок. Але удача рано чи пізно відвернеться. І що тоді? "Славію" цілком можна було обігрувати, якби "Динамо" грало у футбол, а не "здобувало результат". Досить було просто активно йти в атаку, а не чекати фінального свистка з першої секунди.

Добре, що все закінчилось саме так, а не так як торік у Берні із "Янг Бойз". Тоді "Динамо" теж чомусь зупинилося і притиснулося до своїх воріт замість того, щоб грати у футбол. Хоча за тиждень до того у Києві дуже навіть бігло. Хочеться вірити, що байки про міфічний "пік форми" залишаться байками і наступного вівторка динамівці побіжать і виграють у "Славії". Саме виграють, а не "забезпечать результат". 

Gazeta.ua

Коментарі

Залиште вiдповiдь

Читайте також