РОЛІ – смерть кобзарства?

3377 4
Що спонукало людину, яка не користується соціальними мережами, спробувати стати блогером? По-перше, набридло постійне перекручування інформації та спроби ЗМІ подавати її під конкретним «політичним соусом». По-друге, наявність власної, десь емоційної думки. По-третє, необхідність акцентувати увагу читачів на подвійне або й потрійне дно проблеми.

Що спонукало людину, яка не користується соціальними мережами, спробувати стати блогером? По-перше, набридло постійне перекручування інформації та спроби ЗМІ подавати її під конкретним «політичним соусом». По-друге, наявність власної, десь емоційної думки. По-третє, необхідність акцентувати увагу читачів на подвійне або й потрійне дно проблеми.

Ну, поїхали!

Тема: Рівненський обласний ліцей – смерть кобзарства?

 Причини: Турбота батьків дітей, які ходять у сформовані класи «Кобзарство», про перенесення навчання в Олександрію і логічні спроби вплинути на ситуацію шляхом обдзвону депутатів та чиновників обласної ради та адміністрації.

Передумови: наказ міністерства, відповідно до якого інтернатів освітніх не буде! Натомість дозволено шляхом внесення змін у статут створити на базі РОЛI науковий ліцей, що автоматично підніме планку для рівня знань вступників та змінить навчальний процес.

П’ятий та восьмий клас

Звідки це взялося: 2006 р покійний Червоній під впливом кобзаря Горбатюка загорівся ідеєю забрати дітей з неблагополучних сімей і зробити з них кобзарів. І щоб не створювати новий комунальний заклад і не наражатися на кпини політичних опонентів, цей напрямок доєднали до РОЛI. Повторюю, ніяких шкіл кобзарства до цього часу не існувало! Взагалі РОЛІ має обслуговувати соціально незахищені верстви, і лише прекрасна робота педагогічного колективу зробила заклад місцем для престижного навчання.

Загострюю увагу, що потрапити до стін ліцею можливо лише після 7-го класу – у 8-й. І тільки кобзарики туди потрапляють після 4-го класу – в 5-й. Вловлюєте різницю?))

Відбулися батьківські збори, на яких була озвучена проблема, і 10 батьків погодилися продовжувати навчання по лінії кобзарства. Інші ж прекрасно розуміють, що ця дисципліна була бонусним чорним ходом для потрапляння в стіни РОЛІ.

 Реальний стан речей і куди можна рухатись:

1.      Орган управління – обласна рада, отже питання – до неї і рішення ухвалює вона.

2.      Директор закладу мізкує, як спробувати залишити сформовані класи у закладі та дати можливість довчитися дітям саме у стінах РОЛI.

3.      З 1 вересня заклад буде працювати як науковий ліцей або ніяк.

4.      Директор закладу або виконує накази міністерства, або звільняється.

   Кому потрібен шум навколо закладу?

Політичним опонентам нинішньої влади. Особливо перед сесією 15 лютого. Мета – зібрати достатню кількість обурених батьків + пенсіонерів силових структур + учасників конфлікту у Вараші – і зірвати голосування щодо звільнення голови облради. Тож наразі відбувається розвідка боєм у медійному просторі щодо можливості влади реагувати на виклики та пошук її больових точок.

 Богдан ФАЙФУРА, депутат Рівненської обласної ради.

 

 

 

Коментарі

  • Оксана Войтко 04:46, 08.02.2018

    Пане Богдан! Я є мамою одного з учнів школи «Кобзарства». Читаючи дану статтю в мене виникло питання - ВАС ЦІКАВИТЬ ЩОСЬ ОКРІМ ПЛІТИКИ? Ми батьки, які відстоюють право своіх дітей на гідну освіту та виховання у нашій державі. Ви забули, що крім політики існуюють людські почуття, а саме любов до власних дітей та турбота за іхне життя та здоров‘я. Припиніть вмішувати нас в своі політичні ігри!!!!

  • Bogdan Fayfura 05:07, 08.02.2018

    Читайте вступ ) висловив власну думку тому що читав інші з якими незгоден. Політики в даному питанні якраз і нема відбувається рутина технічна робота керівництва закладу по приведенню навчального процесу до вимог наказу міністерства. Питання до Вас - скільки Ви знаєте кобзарів ? Логічним є припустити те що діти які почали навчатися у 2006 вже кобзарують?

  • 05:50, 08.02.2018

    Пане Богдане, Ви все правильно написали в даній статті , крім останнього абзацу. Мені, наприклад, як мамі учня даного закладу, нідочого тут політика. Я турбуюся за свого сина, куди він піде вчитися далі якщо нас попросять із ліцею. Звичайно, їхати з міста в Олександрію - це абсурд.

  • Bogdan Fayfura 06:23, 08.02.2018

    Я змалював існуючий стан речей. Як я розумію після 8-го класу діти лишаться в науковому ліцеї а що робити з молодшими думає керівництво закладу. Знаючи педагогічний колектив твердо переконаний що ними буде задіяно весь набір інструментів для збереження вже існуючих класів

Залиште вiдповiдь

Читайте також