20 способів не їсти на ніч

10981 0

Ми у соцмережах:

20 способів не їсти на ніч

Багато людей можуть нічого не їсти вранці і спокійно пропускають сніданки. Важче знайти людей, які б не любили вечеряти. Багато хто любить поїсти перед сном, і спроби "не їсти після шести" зазвичай спробами й залишаються. З медичної точки зору об'їдатися на ніч шкідливо, оскільки це призводить до накопичення жиру. Але й зовсім не їсти увечері — теж недобре.

Що робить з нами нічна їжа?

Американські учені провели дослід: поділили мишей на дві групи і годували їх дуже жирною їжею. Різниця була тільки в одному: першу групу годували зранку, а другу — увечері. Усі миші погладшали. Але ті, яких годували зранку, поповніли на 20%, а ті, яких годували увечері — на 50%. Ось що таке вечірнє переїдання!

Дієтологічні способи не їсти на ніч

1. Їсти можна, але тільки нежирну їжу. Це правило допомагає всім. Сміливо вживайте нежирний сир і м`ясо, крупи на воді — вони ситні і не впливають на вагу.

2. Нежирна закуска на ніч Якщо за годину-дві до сну ви з'їсте скибочку нежирного м'яса з овочами, то від неї ви ваги не наберете. Можна приготувати смачну закуску з 50 г сиру, відварної гречки, ряжанки. Її калорійність зовсім невисока.

3. Правильна вечеря Увечері краще їсти кілька разів маленькими порціями. Перед виходом з роботи з`їжте йогурт або мюслі. Прийшовши додому, можете дозволити собі легку закуску. І приблизно через півгодини — повноцінну вечерю.

4. Різноманітна їжа Чим більше компонентів у ваших стравах, тим різноманітніші їхні смакові поєднання, і ви наїдаєтеся меншою кількістю їжі. Щоб урізноманітнити страву, поєднуйте в ній, наприклад, декілька видів овочів.

5. Попередня їжа Є невелика дієтична хитрість — якщо за 20 хвилин до їди з`їсти невеликий шматочок риби, нежирного м'яса або сир з хлібом плюс склянку кефіру, то за вечерею ви насититеся набагато швидше і зможете себе контролювати. Тваринний білок у поєднанні з крохмалем завжди дає максимум ситості при мінімумі калорій.

6. Дозволяйте собі ласощі в розумних кількостях Ласощі створені, щоб дарувати нам задоволення і піднімати настрій. Це завжди жирна або солодка їжа, яка впливає на утворення зайвих кілограмів. Щоб не переїсти ласощів, поволі смакуйте кожен шматочок, щоб насолодитися смаком.

7. Замість їжі — трав'яний чай Заваріть собі чай з м`яти — незрівнянний аромат, освіжаючий смак переб`ють потяг до безконтрольної нічної їжі.

8. Останній прийом їжі — без спецій Не додавайте спецій і прянощів у страву під час останнього прийому їжі, вони загострюють відчуття голоду і підсилюють апетит.

9. Міні-десерт Після вечері побалуйте себе легким десертом — маленьким шматочком гіркого шоколаду, нежирним йогуртом, фруктами. Така їжа підніме настрій і допоможе впоратися з нічним апетитом.

Поведінкові прийоми не їсти на ніч

10. Прогулянка перед сном Їжа, як відомо, заспокоює. Але, наприклад, прогулянка на свіжому повітрі працює нітрохи не гірше.

11. Радуйте тіло, а не шлунок Заспокоїтися і знизити потребу в їжі також допомагають процедури для тіла, наприклад, ванна з ароматичними оліями, масаж і душ. Вони дарують приємні відчуття.

12. Більше ходіть пішки Фізичні навантаження підвищують настрій, бадьорять і знижують апетит. Але навантаження повинні бути помірними, наприклад, оздоровча ходьба, яка знизить потребу в їжі і запустить процеси розщеплювання жиру.

13. Лягайте спати раніше Секрет простий — чим раніше ви лягаєте спати, тим менше з`їдаєте. А повноцінний сон полегшує контроль над вагою.

14. Вдихни аромат Ароматерапія або ароматні палички теж рятують від вечірнього переїдання. Застосовуйте заспокійливі аромати — лаванду, м`яту, ромашку.

Психологічні прийоми не їсти на ніч

15. "Мені все можна" Якщо людина знає, що їсти на ніч можна, вона не об'їдатиметься, а якщо упевнена, що не можна, то постійно зриватиметься.

16. Немає часу на їжу Сучасний ритм життя часто просто не залишає часу на їжу, то чом би не скористатися цим з благими намірами. Частіше ходіть в кіно, театри і на виставки — це поліпшить настрій і позбавить від непотрібних калорій.

17. Геть з перед очей Ніколи не тримайте на видному місці висококалорійні продукти. Краще покладіть овочі і фрукти, якими можна перекушувати.

18. Я найстрункіша! Уявіть себе стрункою і красивою, привабливою. Така дівчина на ніч не наїдатиметься.

19. Стікери на холодильник Повісьте на видному місці стікери, де вказуватимете погані звички. Дивіться на них завжди, коли хочете порушити своє рішення, хай таке письмове нагадування стримує.

20. Фото на холодильник Приклейте до холодильника фото. Варіанти можуть бути різними: дуже повна жінка або навпаки — дівчина з ідеальною фігурою, до якої ви прагнете.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також