30 срібняків нардепа Вознюка

1974 0

Ми у соцмережах:

30 срібняків нардепа Вознюка

Днями народний депутат з Рівненщини Юрій Вознюк оприлюднив на своїй сторінці у «Фейсбуці» заяву про нібито спробу спаплюжити його добре ім’я з боку невідомих осіб. Згадані незнайомці, нібито за винагороду, намагались розмістити замовний матеріал на рівненських інтернет-ресурсах. Юрій Вознюк навіть використав біблійну метафору про 30 срібняків, вочевидь, порівнявши себе з Ісусом Христом.

Цікаво, що жодних замовних матеріалів у рівненських інтернет-ЗМІ, жодного матеріалу, який мав би ознаки замовного і був спрямований проти репутації нардепа, так і не з'явилося.

 Тож повідомлення Юрія Вознюка можна розцінювати як спробу убезпечити себе від будь-яких негативних матеріалів у пресі у майбутньому. Той, хто наважиться надрукувати щось, що не сподобається Юрію Вознюку, буде оголошений продажним журналістом.

 Якщо врахувати, що до початку активних передвиборчих баталій залишилось не так багато часу, це можна вважати вдалим піар-ходом. Тим більше, що персона Юрія Вознюка часто опиняється в центрі різних журналістських розслідувань.

До переліку таких уже зараз можна зарахувати:

Сайт всеукраїнського видання “Україна молода”, який надрукував свого часу матеріал під назвою “Депутат Юрій Вознюк передав школі на Рівненщині поламаний автобус”.

Сайт західноукраїнського інформагентства PRESS-ЦЕНТР - “Вознюк і бюджетні мільйони: селяни просять свого нардепа забрати його недобудований подарунок”.

Антикорупційний сайт “Наші Гроші” і його матеріал, присвячений фірмі нової дружини депутата Вознюка, під назвою “І собі, і людям”.

 Сайт агентства журналістських розслідувань “Четверта Влада” - “Стартап на мільйон «депутатських» коштів від рівненського нардепа для «найближчих». 

Всеукраїнський журнал “Корупціонер в Україні” - “На Рівненщині влада продовжує купувати дитмайданчики у фірми «близьких людей» нардепа Вознюка”.

Чи, наприклад, сайт “Радіо Трек”, який проаналізував декларацію Юрія Вознюка за 2016 рік, - Нардеп-мільйонер Юрій Вознюк: у дружини - допомога від держави і подарунок у 0,5 мільйона гривень”.

Згідно з декларацією до трьох земельних ділянок додалася четверта, вартість якої - 200 тисяч гривень, великий будинок і три квартири у поки не зданому ЖК “Театральний”,  три доволі недешеві автівки на сім'ю, одна з яких придбана у 2015 році майже за мільйон гривень, і найважливіше - задекларована готівка у розмірі 126 тисяч доларів (це близько 3,5 млн. грн.).

Якщо порівняти з декларацією депутата Юрія Вознюка за 2012 рік, коли він уперше став депутатом Верховної Ради, розміщеній на сайті цього органу, то майновий стан цього слуги народу, який вже тривалий час має працювати на одну зарплату законотворця, значно покращився. Наприклад, у 2012 році дохід Юрія Вознюка склав тільки 260 тисяч гривень.

Гарна ілюстрація до історії про 30 срібняків і продажних “іуд” журналістів.

Про дружину і кума народного депутата Вознюка, які за дивним збігом обставин отримують вигідні бюджетні замовлення якраз в межах 153-го виборчого округу, депутатом якого і є Юрій Вознюк, писала і газета «Рівне Експрес». Жодної реакції на цей матеріал від нардепа не було.

Напевно, виборці (Рівного, Рівненського, Острозького, Гощанського, Корецького районів) заслуговують на те, аби їхній депутат хоча б спробував спростувати наведену у статті інформацію і про свою причетність до виділення чималих бюджетних коштів для фірми, власниками якої є близькі до народного депутата люди. Сподіваємось побачити це спростування найближчим часом.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також