40 мішків в один бак: у рівнян немає культури викидання сміття

1768 0

Ми у соцмережах:

40 мішків в один бак: у рівнян немає культури викидання сміття

Комунальники уже оштрафували близько двадцяти мешканців Рівного, які викидали великогабаритні відходи у звичайні сміттєві баки.

Остання ситуація була із мешканцем будинку на вулиці Коперника, 40-А. Люди зробили ремонт у квартирі, а потім винесли до сміттєвих баків 40 мішків з цеглою та бетоном. Щоправда, у цій ситуації вдалося обійтися без штрафу, бо винуватці визнали свою неправоту.

Як розповів радник міського голови Олександр Джигирей, в місті немає спеціальних машин, які можуть забрати будівельне сміття:

- Кожен має самостійно везти будівельне сміття на полігон, важити на спеціальній вазі та платити за захоронення. Щодень в Рівному люди викидають меблі, вікна та цеглу. Однак вони не розуміють, що дозволено викидати лише те сміття, яке влазить у бак. Усе інше вважається габаритним. В тарифі, який люди платять за вивезення відходів, є прорахована невелика частинка великогабаритного сміття. Але ж не 40 мішків. Через таке людське нерозуміння біля кожного смітника стоять ванни, гілля та холодильники. У результаті приїздить сміттєвоз, очищає баки, а все інше валяється у дворах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також