9 травня у Рівному: ветерани усміхалися, а діти дарували їм квіти

5351 0

Ми у соцмережах:

9 травня у Рівному: ветерани усміхалися, а діти дарували їм квіти

У Рівному на кладовищі “Дубенське” відзначили 73 річницю перемоги над нацизмом в Європі, а також подякували афганцям та воїнам АТО.

Окрім посадовців, урочистості зібрали кілька сотень рівнян, які прийшли привітати ветеранів.

Порядок біля кладовища охороняло кілька десятків поліцейських та нацгвардійців, які оглядали усіх перехожих, які мали при собі сумки та рюкзаки.

Мітингом–реквієм керувала заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, яка перед його початком вказала, хто коли виступає, Володимиру Хомку, Олексію Муляренку та Олександру Данильчуку.

Нагадаємо, що під час Другої світової війни в Україні було знищено 700 міст, 20 тисяч сіл, а більше 10 тисяч мільйонів українців загинули так і не дочекавшись перемоги.

У своєму привітанні Володимир Хомко згадав, що ще десять років тому на парад виходило півтори тисячі ветеранів. Зараз їх в місті залишилося всього 125. І усім - більше 90 років.

Дуже багатьох стареньких воїнів-фронтовиків привели на мітинг їх рідні, які не відходили від них ні на крок. За словами рівнянки Ольги, для її 103-річного дідуся Мефодія це особливий день.

Також на мітинг зміг прийти 101-річний ветеран Іван Барабаш, який брав участь в битві під Сталінградом, яка в 1943 році зламала хід Другої світової війни. В армії він служив на посаді військового лікаря. Саме йому дали право привітати мешканців Рівного.

Заупокійну молитву спільно відправили священики УПЦ Київського патріархату та Української греко-католицької церкви.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також