А може, п’ятсот?

1859 1

Ми у соцмережах:

А може, п’ятсот?

Кожен, хто хоч раз мав стосунок до будівництва за бюджетні кошти, підтвердить – коли будуєш за свої, то коштує тисячу, коли за бюджетні, то п’ять. Тисяч. Виходячи з цього, я не дуже би радів повідомленням про те, що проект реконструкції стадіону в Рівному нарешті «пройшов експертизу». Не минуло й двох років…

Міський голова Володимир Хомко радісно повідомив, що незабаром почнеться. Не будівництво, звісно, а пошук підрядчика. Щоб це була серйозна фірма із можливостями. Ну, а далі обов’язковий оптимізм щодо того, якою окрасою Рівного стане реконструйований стадіон.

Я людина занудна, тому звернув увагу на деякі подробиці. Перша – це легкість, із якою наш міський голова подолав «шлагбаум» у вигляді семи сотень паркувальних місць, без яких ще місяць тому стадіон будувати не дозволяли.

За словами самого Хомка, йому варто було зателефонувати одному із віце-прем’єрів і пояснити, що сімсот місць біля нашого стадіону не влізає. І все одразу вирішилось! Будівельні норми одразу змінилися і все налагодилося!

Так виходить ви і таке можете, чарівник ви наш! А може, ви із інших питань куди треба зателефонуєте? У місті цих питань чимало накопичилось…

Друга деталь – термін реконструкції, який, за словами міського голови, становить 24 місяці. А будувати ще не починали і невідомо, коли почнуть…

Були й інші зауваги. Але нехай! Головне – збуваються усі мої прогнози. Казав же, що сімсот місць парковки не треба – так воно і вийшло. Навіщо тоді було народ дурити?

Мене інше втішило! В очах у Володимира Хомка я побачив зацікавлений вогник. І недарма – за якихось півтора року вартість реконструкції «Авангарду», яку ще ніхто і не починав, зросла зі ста мільйонів до ста сімдесяти п’яти, здається. А це вже тепло!

Поки шукатимуть підрядчика ще туди-сюди сотеньку підмалюють. Думаю, що на момент початку робіт кошторис зросте до трьохсот мільйонів, а за три роки (ну, хто повірить у ті 24 місяці?) доросте до п’ятисот.

І тоді все стане нормально – ціна, як і належить, зросте у п’ять разів. Щоб усім вистачило! Хоча хто знає, що буде за три роки чи скільки там? Поки проект готували, футбольну команду із Рівного до Львова перевезли. Нічого! Ми ще один «народний клуб» забацаємо. Що нам молодим? Як казав Володимир Хомко, про додаткові 70 мільйонів – це в межах наших можливостей!

 Микола НЕСЕНЮК, журналіст.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також