Дорога на Макарова: ремонт на чотири місяці, тендер проводять вже півроку

2276 0

Ми у соцмережах:

Дорога на Макарова: ремонт на чотири місяці, тендер проводять вже півроку

Аварійну ділянку на об’їзній вулиці Макарова у Рівному мали би ремонтувати ще восени. Але тендер досі не проведено. Міська влада недавно втретє оголосила торги, бо під час попередніх усім фірмам, які подавалися, відмовляли. Відхили навіть пропозицію комунального ШЕУ. Можливо, чекали на потрібного учасника?

У критичному стані Макарова – від вулиці Дубенської до перетину із вулицею Павлюченка. Цю ділянкою називають найгіршою у Рівному, бо замість дороги там уже давно – «хвилі», виїжджені вантажним транспортом.

Востаннє капітальний ремонт цього відрізка, довжиною 1,2 км, робили у 90-х. Міське управління ЖКГ оголошувало тендер у влітку та восени минулого року, проте тендерний комітет відхилив усі пропозиції учасників, посилаючись, що ті надали неповний перелік документів або ж їхні пропозиції не відповідали вимогам.

Наприкінці року у міськраді вирішили, що тендер на ремонт Макарова проводитиме інше управління – капітального будівництва. Адже йдеться про понад 45 млн грн з міського бюджету (до речі, від минулого року тендерна сума зросла на близько 70 тис. грн).

Торги оголосили у лютому і 19 березня пройшов аукціон, за результатами якого перемогу мала би отримати фірма родини Фалко «Фіалка», що торік втрапила у скандал через погано зроблений ремонт дороги до Білого озера на Володимиреччині.

Але тендерний комітет відхилив пропозицію «Фіалки». У протоколі відмови, зокрема, вказано, що фірма насправді не брала участь у субпідрядах з аналогічних робіт, про які написала у документації.

Наприкінці тижня тендерний комітет має визначитися з пропозицією наступного за ціновою пропозицією учасника – ПАТ «Рівнеавтошляхбуд».

Різниця між «Фіалкою» та цим підприємством становить 100 грн. Обидві фірми, якщо заокруглити, пропонували відремонтувати дорогу на Макарова за 39 млн грн, що на шість мільйонів дешевше, аніж пораховано у проектно-кошторисній документації.

Якщо тендерний комітет відмовить і «Рівнеавтошляхбуду», залишиться тільки пропозиція «Будальянс Груп». Фірма на торгах виставила суму у 41 млн грн і єдина з трьох нинішніх учасників, яка не брала участі у попередніх торгах, проте  яка активно виграє підряди на ремонт доріг у Рівному останніми роками.

Так, саме «Будальянс Груп» віддали капітальний ремонт вулиці Романа Шухевича, вартістю понад 27 млн грн.

Фактично фірма є правонаступницею підприємства «Трансзахід логістик», яке ремонтувало ділянку на вулиці Соборній – від костелу до повороту на вулицю Старицького – і не завершило тротуари. Власником обох підприємств є киянин Ігор Войтко.

 Сергій Кушнір, начальник міського управління капітального будівництва та голова тендерного комітету:

- Те, що «Рівнеавтошляхбуд» скинув ціну, не означає, що у нього все добре з документами. Ми вивчимо документацію і тоді ухвалимо рішення, підписувати угоду чи ні. Думаю, всім зрозуміло з протоколу відхилення, який є на Prozorro, чому ми відмовили «Фіалці». Дорогу на Макарова потрібно робити, але пропозиції учасників повинні відповідати вимогам. Якщо тендер не доведеться оголошувати знову, то ремонт на Макарова розпочнеться у квітні. Чотирьох місяців, за підрахунками, має вистачити, щоб завершити роботи.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також