А ви наділи шапку?

997 0

Ми у соцмережах:

А ви наділи шапку?

Пізньої осені та взимку важливо не тільки тепло одягатися, а й захищати від холоду голову. Молодь більш легковажно ставиться до свого здоров'я, оскільки мігрень, випадання волосся або простріли у вухах для них здаються чимось фантастичним.

Відмова від носіння головного убору сприяє переохолодженню вух і розвитку отиту, що може призвести до утворення у слухових проходах фурункулів, порушень живлення слухового нерва, аж до зниження слуху.

Вуха погано переносять перепади температур, тому відмова від шапки насамперед небезпечна для них. Часто переохолодження вух призводить до подальшого поширення запального процесу. В результаті людина хворіє на ангіну (гострий тонзиліт), фарингіт (запалення тканини глотки) або гайморит (запалення гайморових пазух).

Переохолодження голови може також спровокувати менінгіт. Від переохолодження страждають і судини головного мозку, тому в майбутньому головні болі починають турбувати все частіше. Також відмова від головного убору або хоча б капюшона може призвести до невралгії трійчастого нерва — півобличчя перекошується в буквальному значенні слова. Холодний вітер і мороз ушкоджують структуру волосся, звужують судини і погіршують кровообіг. У результаті волосяні цибулини через це живляться значно гірше і волосся тьмяніє, стає ламким і взагалі може почати випадати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також