Абрикосовий доктор

2049 0

Ми у соцмережах:

Абрикосовий доктор

Для лікування і підтримання печінки в хорошому стані найкориснішими є фрукти помаранчевого і червоного кольору, які містять багато каротину і пектину. Розчиняючись у воді, пектин набуває гелеподібної форми, зв'язує такі шкідливі речовини, як пестициди, радіонукліди, іони важких металів та інше, виводячи їх з організму.

Стиглі абрикоси мають насичений помаранчевий колір, що свідчить про велику концентрацію каротину (вітамін A). Він вважається чудовим засобом у боротьбі зі шкідливим холестерином, внаслідок чого кровоносні судини очищаються і стають еластичними. Завдяки каротину абрикоси будуть корисні й при лікуванні атеросклерозу та венозної недостатності.

Хворим, що страждають на тяжку форму аритмії, фахівці рекомендують вживати в їжу свіжі абрикоси і курагу (без штучних барвників). Наявність калію і вітамінів групи B сприяє вирівнюванню частоти пульсу і нормалізації загального стану хворого. Буває, що недостатній кровообіг викликає оніміння пальців рук і ніг. Від цих неприємних відчуттів можна позбутися, якщо регулярно їсти свіжі абрикоси, а також курагу. Вони будуть цілющими і хворим, які перенесли інфаркт. Адже вітаміни C, групи B і калій нормалізують роботу кровоносних судин. Завдяки залізу, що міститься у значній кількості в абрикосах, можна також нормалізувати гемоглобін.

Вживання абрикосів дуже бажане і для посилення мозкової діяльності й поліпшення пам'яті, оскільки до їхнього складу входять корисні для мозку мікроелементи — фосфор і магній.

Абрикоси позитивно впливають на обмінні процеси організму і допомагають печінці в її роботі. При проблемах з печінкою краще обирати кисло-солодкі сорти. А ось уникати цих фруктів необхідно при гепатиті. Каротин абрикосів у таких хворих не засвоюється. Коли печінка здорова, це відразу позначається на стані шкіри, волосся, нігтів, та й усіх внутрішніх органів у цілому. Також регулярне вживання в їжу абрикосів помічне для тих, хто мріє схуднути.

Абрикоси незамінні для виведення з організму токсичних продуктів обміну, а також рекомендуються при інтоксикації важкими металами. Але зловживати ними не варто, адже клітковина, яку містять фрукти, стимулює активність кишечнику, що може викликати діарею. Ці фрукти протипоказані жінкам, які годують груддю. Хворим на цукровий діабет також слід їсти абрикоси обережно — вони вважаються одними з найсолодших фруктів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також