Аферисти обдурили мешканця Вараша, використавши його племінника

1321 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

70-річний житель Вараша віддав незнайомцям п’ять тисяч гривень, бо про це начебто попросив його племінник.

На стаціонарний телефон чоловіка, який у квартирі проживає один, вчора близько дев’ятої ранку зателефонували. Пенсіонер був впевнений, що говорить зі своїм племінником. Той поросив терміново позичити п’ять тисяч гривень.

Уже за півгодини на порозі господаря стояв невідомий чоловік. Гість повідомив, що прийшов від племінника і на підтвердження простягнув мобільний.

У слухавці чоловік почув голос того ж родича, який сказав, що перебуває у Рівному, тому попросив товариша передати гроші.

Чоловік без жодних вагань віддав невідомому кошти. Утім, через деякий час засумнівався у своїх діях, тож покликав на допомогу свого онука.

Молодик зв’язався із «племінником», який повідомив, що грошей не позичав і у Рівне не їздив.

Пенсіонер повідомив про подію до поліції. За фактом шахрайства слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці просять провести бесіду з одинокими та особами похилого віку, аби вони обачливо спілкувалися з незнайомцями, не впускали їх до своєї оселі та в жодному разі не передавали гроші, не знаючи достеменно кому.

Відділ комунікації поліції Рівненської області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також