Агонія ринкових «активістів»

1516 0

Ми у соцмережах:

Агонія ринкових «активістів»

Свого часу ми розповідали про групу так званих активістів одного з ринків міста, які уже кілька місяців провадять там незаконну торгівлю. При цьому будь-які спроби адміністрації схилити їх до діалогу й укладення відповідних договорів на оренду торгових місць закінчувалися невдачею і викликали у колишніх орендарів бурхливі протести, які нерідко завершувалися спробами силою проникнути на ринок. Під час однієї з таких акцій підприємців навіть постраждав директор ринку.

Після того, як Господарський суд виніс свої перші рішення щодо неправомірності перебування згаданих торговців на ринку, ситуація ніби була вичерпана. Якісь із справ чекають на можливу апеляцію. По інших - рішення набрало чинності й справа за судовими виконавцями, які мають забезпечити виселення недобросовісних орендарів з території ринку.

Втім, вже цього понеділка, 7 травня, підприємці здійснили чергову спробу силового проникнення на територію ринку. А перед тим знеструмили торгові центри, розташовані поряд.

Як видно з відео, яке потрапило в мережу Інтернет, група осіб, попередньо озброївшись відповідними інструментами, спробувала зламати вхідну хвіртку на ринок. Охорона викликала наряд патрульної поліції та обмежилась відеофіксацією протиправних дій. Оскільки найбільш активним порушником порядку була жінка, яка, користуючись своєю безкарністю, погрожувала охоронцям пилкою і навіть чинила спроби завдати нею тілесних ушкоджень.

В адміністрації кажуть, що працівники охорони діяли відповідно до чіткої інструкції - до приїзду поліції в жоден контакт з нападниками не вступали, аби не спровокувати насильства. Натомість відео з місця події тепер буде долучено до кримінального провадження.

До правоохоронних органів направлено відповідну заяву про зумисне пошкодження майна і спробу незаконного проникнення на територію ринку.

Крім того, тими ж особами було здійснено самовільне приєднання своїх кіосків до електромережі ринку, що є грубим порушенням законодавства, трактується як крадіжка електроенергії й тягне кримінальну відповідальність. Відповідно до статті 188-1 Кримінального кодексу України за вчинення подібного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до трьох років. Щодо цього факту теж складено відповідну заяву у поліцію.

В адміністрації ринку “Моріон” кажуть, що чергові провокації від згаданої групи осіб розцінюють як агонію і відчай. Адже незважаючи на всі спроби роздмухати масштабний конфлікт, дискредитувати дирекцію ринку, спровокувати його закриття, підприємство працює у звичному режимі.

Суд вже виніс перші рішення про неправомірне ведення торгівлі щодо низки підприємців, які є організаторами цих подій. Відтак вони неминуче змушені будуть покинути територію ринку, демонтувавши встановлені там кіоски. Власне, і чергова провокація замислювалась так званими активістами з метою хоч якось протидіяти реалізації цих судових рішень.

За повідомленням ПП “Моріон”. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також