Аваков заявив про підвищення пенсій для колишніх міліціонерів вже цього місяця

1654 0

Ми у соцмережах:

Фото - видання

З 1 січня 2018 року всі категорії пенсіонерів органів системи МВС отримають підвищену пенсію. Зокрема, це військовслужбовці та працівники Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції.

Про це заявив сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, додавши, що відповідне рішення закріплене в постанові Кабінету Міністрів від 30 серпня 2017 р. № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб»

"Останнім часом питання пенсійного забезпечення людей в погонах стало улюбленою темою для спекуляції і політичних ігор. Я думаю, що на цьому варто поставити крапку і закрити цю тему. Після тривалої дискусії, яка велася практично рік і дуже активно останній місяць, прем'єр-міністр ухвалив рішення щодо пенсій для військовослужбовців та працівників Міністерства внутрішніх справ. Усім категоріям пенсіонерів органів системи МВС підвищена пенсія буде нарахована з 1 січня 2018 року", - сказав міністр внутрішніх справ.

 Арсен Аваков пояснив, що для особового складу, який зараз перебуває на службі, будуть нараховуватися підвищені пенсії.

 «За новим законом для людей, які зараз перебувають на службі в системі МВС, буде нараховуватися підвищена пенсія. У подальшому будь-яка індексація заробітної плати чинних офіцерів НГУ та НПУ, ДСНС, ДПСУ буде прив’язана до пенсій», - сказав міністр.

 Державний секретар МВС Олексій Тахтай пояснив, що з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2019 року всі категорії пенсіонерів МВС щомісяця будуть отримувати пенсійні виплати у новому перерахованому розмірі, плюс доплату за 2016 рік.

 «З 1 січня 2018 року старий розмір пенсії буде плюсуватися з 50% від суми підвищення. З 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року – старий розмір пенсії та 75% від суми підвищення.  З 1 січня 2020 року – повноцінно новий перерахований розмір пенсій», - сказав Олексій Тахтай, повідомляє департамент комунікації МВС України.

 

Нагадаємо, що рік рівненські пенсіонери МВС пікетували органи влади та перекривали міжнародні траси, вимагаючи, щоб їм підняли пенсії, оскільки зарплата у нинішніх працівників поліції значно зросла.  

 

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також