Авіакомпанія, яка літала з Рівного, залишила туристів на дві доби у Тунісі

3229 0

Ми у соцмережах:

Авіакомпанія, яка літала з Рівного, залишила туристів на дві доби у Тунісі

Українські туристи дві доби не могли вилетіти з Тунісу: через дії туроператора та перевізника на виліт до України так довго очікували близько 300 осіб.

Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на ТСН, українці застрягли в аеропорту Монастір і, за їхнім твердженням, авіакомпанія «Bravo Airways» і туроператор «Oasis Travel» (компанія, яка приймала, - Insight Holidays) не виконували свої зобов'язання. 

Станом на вечір п'ятниці ситуацію з поверненням туристів з Тунісу  врегульовано не було.

Заступник директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що до місця перебування українських туристів виїхав консул.

Компанія-туроператор «Oasis Travel» на своїй сторінці у Facebook 27 червня розмістила повідомлення про ситуацію з рейсами авіакомпанії "Bravo Airways".

"Порушення у розкладі авіаперельотів є наслідком дій і рішень авіакомпанії "Bravo Airways", яка з червня систематично порушувала умови договору про чартерні рейси до Тунісу, затримки вильотів перевищували 13 годин", - заявили у компанії.

У результаті кількох аварійних посадок у Львові та Києві перевізник залишився без декількох літаків, що призвело до заборгованості перед аеропортами Тунісу.

"Авіаперевізник не має коштів для оплати посадки, обслуговування і зльоту рейсів в аеропортах Туніської Республіки і, ймовірно, тому відмовився їх виконувати 27 червня. Пасажирам і «Oasis Travel» перевізник не надав жодної компенсації, в результаті дій авіакомпанії постраждали понад 18000 гостей", - заявив туроператор, який вже ухвалив рішення про співпрацю з іншою авіакомпанією.

Клієнти компаній-туроператорів «JoinUp» і «TUI» також постраждали. Зокрема, у TUI повідомили, що до 10 липня знімають всіх пасажирів на туніських рейсах "Київ-Енфіда" і "Київ-Монастір", перевезення планується відновити з 12 липня з іншою авіакомпанією.

Нагадаємо, що «Bravo Airways» також літала з Рівного на замовлення туроператора TPG. Три роки поспіль туристичні програми з рівненського аеропорту завершувалися раніше передбаченого. Також були випадки з затримками рейсів та з приземленнями не у Рівному, а у Києві.

У червні TPG скасувала польоти з Рівного. Туристів до турецької Анталії наразі возить лише туроператор «JoinUp».

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також