Багатоповерхівка. І без схем?

1797 0

Ми у соцмережах:

Багатоповерхівка. І без схем?

Понад три гектари вільної землі в районі вулиць Гайдамацької та Гагаріна у Рівному багато кого приваблює — для будівництва. Земля перебуває у комунальній власності та зараз радше нагадує поле, навколо якого виростають новобудови. Раніше на цій ділянці «МЖК» мав зводити свій черговий житловий комплекс. Але не сталося. Нещодавно представники військовиків, СБУ та поліції просили цю ділянку — для інвестора, який частину квартир мав би віддати безквартирним людям у погонах. Але поки не отримали відповіді.

А тим часом на сесію міськради 16 серпня приходили добровольці АТО — просили депутатів міськради пильніше придивитися до цієї землі, адже поширюються чутки, що нею можуть заволодіти аферисти. Нібито зробити це хочуть за схемою, яку застосовують уже кілька років: приватна контора скуповує у солдатів їхнє право на отримання землі. Однак їх заспокоїли: там приватних садиб не буде, а лише багатоповерхівка. Як компроміс, було створено тимчасову комісію, яку очолив депутат Олександр Нестерук.

Володимир Хомко, міський голова:

— Земельна ділянка на Гайдамацькій — це остання вільна земля в комунальній власності під багатоповерхову забудову. Щоб її отримати, уже всі зверталися: і громадськість, і поліція, і СБУ. Розбити 3,6 га на менші ділянки та роздати воїнам АТО під малоповерхові будинки неможливо через зонування тієї території. Такого ніхто не зробить, але хтось поширює неправдиві чутки. Вирішувати, що робити з тією землею, будуть винятково міські депутати.

Додамо, що для цієї земельної ділянки уже шукає інвестора агенція «ІнвестІнРівне», яку міська рада створила разом із Рівненською ОДА.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також