Басів Кут врятують, Устю – ні?

2631 0

Ми у соцмережах:

Басів Кут врятують, Устю – ні?

Цього року ще до початку спеки санепідеміологи заборонили купатися у Басівкутському озері – через надмірну кількість бактерій. Якість води в Усті ще гірша. Нині у редакції «Рівне Вечірнє» міський голова Рівного Володимир Хомко та доктор технічних наук, директор інституту водного господарства та природооблаштування НУВГП Микола Хлапук дискутували, як можна допомогти водоймам.

За словами п.Хлапука, потрібно, зокрема, зробити озеро та річку глибшими, каналізувати прилеглі приватні сектори, аби вони не скидали свої стоки у воду, встановити шлюз з автоматичним регулюванням скидів води.

Міський голова Володимир Хомко зазначив, що якщо Басів Кут ще можна повернути до стану, щоб у ньому було безпечно купатися (хоча сам міський голова уже років 20 на озеро не ходить), то Усті не вдасться допомогти, доки у місті не буде стічної каналізації. За словами міського голови, наступне десятиліття за це ніхто не візьметься, бо йдеться про сотні мільйонів гривень та земляні роботи у центральній частині міста. Про те, які ще заходи потрібні для порятунку Усті та Басового Кута та що обіцяє міська влада зробити вже найближчим часом, дивіться на відео.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також