Батькам, які не сплачують аліменти, заборонили їздити на автомобілях

1482 1

Ми у соцмережах:

Батькам, які не сплачують аліменти, заборонили їздити на автомобілях

З 29 серпня в Міністерстві юстиції впровадили закони про накладення штрафних санкцій для батьків, які відмовляються сплачувати аліменти вчасно.

Відтепер батькам, які більше року не сплачують аліменти, доведеться сплатити штраф від 20% до 50% від суми боргу. Такі нововведення стосуються і службових осіб або тих, хто претендує на такі посади.

Окрім того, за словами начальниці Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксани Сальчук, в межах нововведення, боржника можна притягнути до суспільно корисних робіт, якщо від таких робіт він ухиляється, то є можливість притягнути порушника до кримінальної відповідальності.

Так, будучи за гратами, порушник працюватиме, а відтак значну частину зароблених коштів перераховуватимуть дитині.

Батькам, які не сплачують аліменти забороняють: виїжджати за кордон, керувати власним транспортним засобом та користуватися зброєю.

Начальник Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Рівненській області Сергій Дмитрієнко розвідає, що на Рівненщині 5,7 тисяч боржників, які обмежені у праві виїзду за кордон. Зараз в Рівненській області 2745 осіб, які мають борг у сплаті аліментів більше 1 року, більше двох років – 1888, більше трьох років – 1146.

Начальниця Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук заявила, що вже з першого вересня на користь майже 17 тисяч дітей, державні виконавці стягнули з боржників 55 мільйонів гривень.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також