Батько чотирьох неповнолітніх дітей вину в суді не визнав

1112 0

Ми у соцмережах:

Батько чотирьох неповнолітніх дітей вину в суді не визнав

В апеляційній скарзі 32-річний Андрій К. з Демидівського району просив вирок районного суду скасувати і призначити новий розгляд у суді першої інстанції. Цим вироком його визнано винним в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілого, та призначено 9 років позбавлення волі.

У жовтні  2016 року померла 35-річна мешканка с.Малеве. Після проведеної судово-медичної експертизи з’ясувалося, що смерть жінки наступила внаслідок розриву селезінки, гострої крововтрати та тупої травми живота. напередодні між подружжям виникла сварка, під час якої Андрій, який у той день був нетверезим, спершу вдарив жінку кулаком в грудну клітку, а потім наніс ще кілька ударів ногою в інші частини тіла. Жінка до лікарів не зверталася й померла через кілька днів у будинку матері, де вона проживала з чоловіком та двома неповнолітніми дітьми.

Підозрюваного взяли під варту. Однак незабаром  він вийшов зі слідчого ізолятора, бо  до суду від сторони обвинувачення не надійшло клопотання про продовження тримання підозрюваного у вчиненні тяжкого злочину під вартою. Вдруге в СІЗО чоловік потрапив 12 травня 2017 року.

Андрій К. заперечував у суді свою причетність до спричинення тілесних ушкоджень колишній дружині, однак на підтвердження його вини сторона обвинувачення надала та обґрунтувала переконливі і беззаперечні докази. Діти обвинуваченого також були допитані в суді у присутності психолога відповідно до вимог кримінально-процесуального закону. Малолітні свідки підтвердили, що у той день тато був п’яний, сварився з мамою, бив її в живіт ногою та руками по обличчю.

11 серпня 2017 року Демидівський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть дружини, та призначив покарання — 9 років позбавлення волі. Крім того, суд визначив розмір відшкодувань моральної шкоди потерпілій — матері покійної, в сумі 300 тисяч гривень. Бабуся оформила опіку над внуками й виховує їх після смерті дочки.

Вирок місцевого суду обвинувачений Андрій К. оскаржив.  В апеляційній скарзі він просив не тільки скасувати вирок Демидівського районного суду та призначити новий розгляд у суді першої інстанції, але й переконував у необхідності повторно допитати матір колишньої дружини та інших свідків. Також він просив взяти до уваги ту обставину, що виховує чотирьох неповнолітніх дітей: трьох — від попереднього шлюбу, й одного у другому шлюбі, а також переконував суд переглянути розмір відшкодування моральної шкоди.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ , залишаючи вирок місцевого суду без змін, а апеляційну скаргу обвинуваченого — без задоволення,повідомила РВ прес-служба Апеляційного суду Рівненської області

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також