Батько розбійника

2119 1

Ми у соцмережах:

Батько розбійника

Володимир Ковтунець знову став політиком після того, як його сина звинуватили у розбійному нападі.

У перший раз Володимир Ковтунець був політиком недовго. Ще в середині 90-х років йому завдяки сприятливим обставинам вдалося стати депутатом Верховної Ради. Колишній викладач «водного» добре розумів, що вдруге так не пощастить, тож за чотири роки закинув ту політику, знайшовши собі спокійну і непублічну посаду у Міністерстві освіти. Вірогідно, ми би про нього ніколи більше не почули, якби молодший син не попав під підозру у скоєнні тяжкого злочину.

За інформацією правоохоронців, 17-річний Михайло Ковтунець взяв участь у розбійному нападі, щоб заволодіти мобільним телефоном IPhone 8+. Разом із ще двома юнаками Ковтунець-молодший оформив 22 лютого в інтернет-магазині доставку мобільного телефону IPhone 8+ за адресою: пров. Артилерійський, 5-А. Коли прибув кур’єр з товаром, погрожували йому пістолетом. К3р вирвався і втік разом з телефоном, після чого написав заяву в поліцію. Під час впізнання кур’єр вказав на Ковтунця-молодшого і заявив, що саме він погрожував пістолетом.

Пістолет, який використовували юні грабіжники, був стартовим, тож на нього дозвіл не потрібний. Кур’єр поранень не отримав. Нападників одразу розшукали, але не відправили до слідчого ізолятора. Готується клопотання про обрання їм запобіжних заходів. Найвірогідніше, це суд зробить вже цього тижня. Санкція статті, яку інкримінують юнакам, передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Коли про це повідомили у засобах масової інформації, Володимир Ковтунець, який нині є першим заступником міністра освіти, не знайшов нічого кращого, аніж заявити, що «все, що зараз відбувається в ЗМІ навколо моєї сім’ї, є замовною політичною розправою. Його (синова) провина в тому, що піддався на провокацію і опинився в потрібному для недругів місці. Це не перша спроба провокації щодо мене і сім’ї. Сподіваюсь, правоохоронці розберуться з усіма дійовими особами нинішнього скандалу. Якщо ж Мишко виявиться винним, буде відповідати по закону».

І справді, чого не зробиш заради розправи над політиком такого масштабу… Якщо ж серйозно, то варто лише поспівчувати Володимиру Ковтунцю і побажати йому надалі сприймати погані новини більш адекватно.

Микола НЕСЕНЮК.

Довідка «РВ»

Перший заступник міністра освіти і науки 61?річний Володимир Ковтунець до 1994 року працював у Рівному викладачем Українського інституту інженерів водного господарства. Потім був обраний народним депутатом України 2-го скликання від НРУ. Має трьох синів — Олеся (1979 року народження), Романа (1983) та Михайла (2000).

Читайте також: Сина Ковтунця звинувачують у розбої


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також