Без агентів

1914 0

Ми у соцмережах:

Без агентів

Розглядати перехід українського голкіпера Андрія Луніна до мадридського "Реала" з суто футбольного боку, як на мене, зарано. Тут може бути все — від всесвітнього тріумфу до повного провалу. Щось передбачати вже тепер було би, щонайменше неетично, а щонайбільше — непрофесійно.

Сенсаційний трансфер молодого українця до найсильнішої команди світу цікавий іншим — він відбувся без будь-якої участі українських футбольних агентів. Тих самих, що пропонують свої послуги чи не кожному юному футболісту, обіцяючи золоті гори. Переважна більшість юнаків, які на це погоджуються, рано чи пізно виявляються втраченими для футболу: непідготовлена психіка не витримує тиску швидких грошей, "вибитих" спритними агентами.

Справи Луніна, наскільки відомо, вів його батько. Вів настільки серйозно, що хлопець без дозволу тата не робив буквально жодного кроку. Кажуть, що Андрій на вимогу батька жив у Запоріжжі на тренувальній базі, хоча мав досить грошей, аби купити чи орендувати власне житло. Мета — повна зосередженість гравця винятково на футболі за відсутності численних спокус, які очікують грошовитих юнаків одразу за воротами тренувальних центрів футбольних клубів.

Життя показало, що таке рішення було правильне. Перше ж інтерв'ю Андрія Луніна після переходу до Мадрида, в якому той розповів про три тисячі пропозицій, від яких відмовився перед тим, засвідчило: хлопцеві і справді слід зосередитися винятково на футболі, а говорити лише те, що скаже тато. Нічого страшного — великий Зінедін Зідан під час футбольної кар'єри теж не давав інтерв'ю без асистентів.

Не виняток, що й надалі кар'єра Луніна залежатиме від його батька, який або навчить його правильно поводитися, аби стати основним воротарем іспанського мегагранда, або ні. Можливо, вони навчатимуться разом. Без цього ніяк — за останні роки в іспанських командах "згоріла" кар'єра всіх українців, які туди вирушали. Від юнаків до гравців національної команди. Можливо, Андрієві таки знадобиться агент, але не наш, а іспанський. Скоріше за все, так воно й буде. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також