Без щеплень у школу не пустять

2719 0

Ми у соцмережах:

Без щеплень у школу не пустять

У ЗОШ №27 у Рівному — уже 8 хворих на кір. Тож від батьків адміністрація школи вимагає, щоб упродовж тижня зробили усім дітям щеплення від кору — інакше не допустять до навчання.

Батьки такою вимогою обурюються. Але така вказівка надійшла від обласного лабораторного центру. Виявилось, що чверть учнів не мають профілактичних щеплень, тож директор порушив закон.

— Директор школи порушує вимоги статті 15 Закону України про захист населення від інфекційних хвороб. Пропонуємо забезпечити виконання законодавства України у дитячих навчальних закладах міста та заборонити дітям, які без причин не отримали профілактичних щеплень, відвідувати заняття, — йдеться у листі обласного лабораторного центру. Пояснюють цю вимогу тим, що при такому рівні імунізації інфекція буде поширюватися й надалі. Профілактичні щеплення у нашій країні обов’язкові, й такі вказівки стосуються усіх навчальних закладів.

До речі, у Рівному зараз лише у трьох школах не зареєстровано жодного випадку захворювання на кір.

Загалом на Рівненщині триває епідемія кору — з початку року в області зареєстровано понад 1180 хворих на кір. Це один з найвищих показників в Україні. Серед захворілих — понад 70% діти. Найвища захворюваність — у Рівненському та Корецькому районах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також