Безініціативні залишаться з жеками

1817 0

Ми у соцмережах:

Безініціативні залишаться з жеками

До житлового фонду Рівного входить 1462 будинки включно з гуртожитками. Об’єднання співвласників створили 483 будинки, а ще 904 утримують жеки.

Через те, що останні перебувають у стадії реорганізації, ці будинки на торгах мали розіграти між управлінськими компаніями. Однак новий закон фактично «заблокував» цю передачу. Тому міські чиновники придумали нову схему.

Володимир Хомко, міський голова:

У законі про житлово-комунальні послуги однією з послуг є утримання будинку. Згідно з попереднім варіантом цього закону, можна було для будинків, в яких не створено ОСББ, обрати управляючу компанію. Але в законі забули прописати, що є таке поняття, як управляюча компанія. Тому всі чекали прийняття нового закону, в якому б цю помилку виправили. І цей закон прийняли. Але у Верховній Раді з голосу внесли проблемну правку, яка блокує цей закон. Тепер для того, щоб обрати управлінську компанію для будинку, його мешканці самі мають звернутися до влади. Звернення вважається легітимним, якщо його підписали не менше 50% мешканців. Якщо вони не можуть зібратися, щоб створити ОСББ, то як вони зберуться, щоб звернутися до влади? Що нам робити з такими будинками? Жеки закриваються, а мешканці будинку не звертаються. Тому прийняли рішення віддати під приватизацію усі жеки та залишити закріплені за ними будинки. Якщо люди хочуть, то можуть самі собі вибрати управляючу компанію.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також