«Безкоштовні» офіси у центрі Рівного

2759 0

Ми у соцмережах:

«Безкоштовні» офіси у центрі Рівного

У Рівному депутати вирішуватимуть, що робити із Народним домом на вулиці Петлюри.

Так історично склалося, що там розміщуються партії та громадські організації. І їх там близько двадцяти. Цікаво, що про діяльність деяких з них ви могли ніколи не чути.

Будинок розташований у центральній частині міста, тому мав би приносити до бюджету дохід. Однак на практиці це не так. Деякі організації, перебуваючи там, не сплачують ні копійки. Те ж саме з комунальними послугами. Загальна заборгованість становить близько 800 тисяч гривень.

Тому за борги від будинку відрізали електропостачання та опалення, а приміщення перебуває не в найкращому стані.

Його ще й у 2015 році перед приїздом у Рівне Дмитра Яроша хтось підпалював. Тоді горів дах, ремонт якого обійшовся місту у близько 100 тисяч гривень.

З політичними партіями ще цікавіше. Ті, які мають представництво у міській раді, платять 1% від загальної вартості орендованого приміщення. Партії без лобі в раді – 4%.

В організацій почали закінчуватися договори оренди. Тому вони просять у депутатів їх продовжити.
Міський голова Рівного Володимир Хомко вважає, що знижку потрібно робити лише партіям, які представлені в раді. А всі інші мають платити за оренду в повній мірі. Бо ще трохи і той Народний дім «розвалиться»:

- Якщо партія перемогла на виборах, то може на оренду мати субсидію. Як тільки кінчиться каденція, то політики мають орендувати приміщення за свій рахунок. Бо ви більше не представляєте виборців. Так само потрібно робити, коли партія програє вибори. Зараз там знаходиться близько десятка організацій, які не мають копійки за душею.

Хоч, звичайно, усе буде так, як за це проголосують депутати на сесії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також