Безпечне та тривале використання палетні стелажі

443 0

Ми у соцмережах:

Безпечне та тривале використання палетні стелажі

Використання в роботі палетних стелажів має ряд переваг. Проте неправильна чи халатна їх експлуатація може призвести до катастрофічних наслідків. В разі краху конструкції, ви можете пошкодити та втратити значну частину товару. Робітники можуть отримати травми чи каліцтво при виконанні робіт серед несправних палетних стелажів. Важливо знати, які є засоби та методи упередження можливого виходу з ладу палетних стелажів.

Правила, що подовжать термін експлуатації палетних стелажів 

Щоб палетні стелажі служили багато років, потрібно дотримуватися простого, але регулярного алгоритму дій: 

  1. Навчання.
  2. Контроль.
  3. Технічне обслуговування.

З робітниками потрібно проводити навчання про правила поводження із палетними стелажами, роботою на підйомниках, послідовністю дій, якщо помітили дефекти на стелажах. Важливо, щоб в колективі була довіра між підлеглими та керівництвом. Потрібно пояснити важливість своєчасного інформування безпосереднього керівника про пошкодження стелажа. Це збереже життя та здоров’я колег та допоможе уникнути збитків за зіпсований товар.

Функціями контролю з дотримання правил поводження зі стелажами та перевірки їх на дефекти можна наділити одного окремого співробітника. Він зобов’язується проводити щоденні, щомісячні та піврічні огляди палетних стелажів. Щоденно потрібно оглядати загальний стан стелажу, чи немає він наявних дефектів. Щомісячний огляд передбачає:

  • перевірку правильності розміщення вантажу на стелажі;
  • відповідність маси вантажу вантажопідйомності стелажу;
  • огляд зношеності несучих елементів стелажу.

До піврічних перевірок додається більш детальний огляд дрібних елементів конструкції стелажу, стану якості підлогового покриття, на якому розміщено стелаж. 

Технічне обслуговування передбачає усунення наявних дефектів. Цього можна досягти при вчасному реагуванні, на виявленні ушкодження. Для початку потрібно оцінити масштаби біди для залучення потрібного спеціаліста. При необхідності, обгородити стелаж сигнальною стрічкою, розвантажити його. Далі провести заміну несправних елементів в максимально короткі терміни.

Надійності та безпечності палетному стелажу можуть надати додаткові комплектуючі. Наприклад, обмежувачі палет чи встановлення металевих відбійників на ніжки стелажу. При регулярному використанні стелажів не буває багато безпекових заходів та засобів. Раз зекономивши на них кілька десятків тисяч гривень, ви можете втратити мільйони у вигляді зіпсованого, непридатного до реалізації товару.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також