«Безпритульну» рівненську розвідку поселять у Дубні із почестями

5796 0

Ми у соцмережах:

«Безпритульну» рівненську розвідку поселять у Дубні із почестями

Близько 500 військови­ків-розвідників, які досі базувалися на Рівненському загальновійськовому полігоні, житимуть тепер у колишній дитячій колонії Дубна, перетворивши при цьому місто на один з найбільших військових гарнізонів у країні.

Переведуть у Дубно військову частину A1994, сформовану з військових розвідників на початку війни на сході. Досі її військовики формально належали до Рівненського гарнізону, але то перебували на фронті, то жили у наметах на полігоні, не маючи приміщень для розташування. Такі з’явилися торік, коли восени закрили виховну колонію на вулиці Садовій, 7 у Дубні.

Минулого тижня Мін’юст, на чиєму балансі були приміщення колонії, передав їх Міністерству оборони. Як зазначають в ОК «Захід», будівлі потрібно лише косметично підремонтувати, у цілому ж вони готові до використання. «Переселення» розвідників заплановано на День міста Дубна — 2 серпня. О 10-й військовики приїдуть на центральну площу, де їх зустрічатимуть містяни.

— На сьогодні у Дубні вже є чотири військові частини. З А1994 Дубенський гарнізон стане одним з найбільших у країні, — коментує начальник відділу цивільно-військового співробітництва ОК «Захід» Олександр Ковальчук. — Військовослужбовці цієї частини, які служать за контрактом, тепер хоч знатимуть, де їхній дім, могтимуть перевезти свої сім’ї. Міська рада Дубна виділяє два гектари землі для військовослужбовців. Окрім того, у місті є гуртожитки, які можна відремонтувати для військовиків. Після переселення плануємо набирати у частину більше військовослужбовців.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також