Білоруси на кордоні стріляли, щоб зупинити мешканців Старого Села

2312 0

Ми у соцмережах:

Білоруси на кордоні стріляли, щоб зупинити мешканців Старого Села

За тиждень пінські прикордонники затримали за порушення кордону 11 громадян України, які незаконно перетнули його, збираючи ягоди та гриби. Вони притягнуті до адміністративної відповідальності та депортуються з Білорусі строком на п'ять років.

На ділянці Пінського прикордонного загону активізувались незаконні збирачі ягід та грибів з України. І не завжди зустріч з прикордонниками завершується мирно.

За півкілометра від кордону затримали чоловіка без документів. Це був мешканець села Дроздинь Рокитнівського району Рівненщини. Прикордонники знайшли ще двох чоловіків. Ті спробували сховатися. Під час переслідування втікачі не реагували на наказ білоруських прикордонників. Зупинились лише тоді, коли охоронці кордону зробили три попереджувальних постріли. Стосовно двох затриманих мешканців Старого Села Рокитнівського району Рівненщини були складені протоколи за невиконання законного розпорядження посадової особи, незаконного перетинання державної кордону та за порушення правил перебування в Білорусі. Державний прикордонний комітет Білорусі повідомив, що українців також покарають за порушення режиму охоронних територій та порушення правил збирання журавлини.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також