Біля Олександрії розпочнуть чистку, щоб уникнути знеструмлень

1062 0

Ми у соцмережах:

Біля Олександрії розпочнуть чистку, щоб уникнути знеструмлень

Йдеться про землі, що належать Олександрійській сільській раді, але перебувають за межами населеного пункту. Їх невпорядкованість поставила під загрозу надійність електропостачання мешканців кількох сіл та закладів реабілітації у селі.

Тут, через хащі, впритул до річки Горинь, у непрохідній для техніки місцевості пролягає повітряна лінія 10кВ «Табори».  Через негоду,  падіння гілок та під вагою снігу лінія була знеструмлена. Працівники «Рівнеобленерго»  дві доби намагалися ліквідувати наслідки пошкодження аби забезпечити електроенергією села Сваття та Волошки. Працювали у складних умовах, бо навіть виявити та дістатися до місця пошкодження було складно – через сніг та чагарники.
Щоб уникнути подібних ситуацій в подальшому, енергетики звернулися до підрядника з проханням у найбільш стислі терміни здійснити чистку охоронної зони повітряних ліній, хоча згідно зі статті .28 Закону України про благоустрій, відповідальними за охорону, утримання та відновлення зелених насаджень є власники та користувачі земельних ділянок.
За погодженням з Олександрійським сільським головою Тетяною Михасюк, роботи зі зрізання гілок на найбільш проблемних ділянках розпочнуться вже цього тижня. Щодо зрізання дерев – рішення ухвалюватиме виконавчий комітет сільської ради після висновку Державної екологічної інспекції.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також