Благодійні фонди допомоги дітям: натхнення, підтримка та надія

542 0

Ми у соцмережах:

Благодійні фонди допомоги дітям: натхнення, підтримка та надія

Благодійні фонди, мета діяльності яких сфокусована на допомозі дітям, відіграють важливу роль у створенні кращого майбутнього для багатьох маленьких сердець. Вони є джерелом натхнення, підтримки та надії для дітей та їхніх батьків, які зіштовхуються з різними труднощами чи зневірою.

У період повномасштабної війни ця допомога особливо потрібна. Фонд Катерини Білоруської допомагає дітям подолати стрес та тривожність, розкрити власний потенціал та створює для них сприятливі умови для розвитку.

Місія фонду Катерини Білоруської

Дитинство – це час, коли діти мріють, досліджують світ, розкривають свій потенціал. Однак деяким дітям доводиться зіштовхуватись з матеріальними труднощами, хворобами, відсутністю доступу до освіти чи нестачею базових матеріальних потреб. В умовах війни ці проблеми стосуються переважної більшості сімей, які перебувають на території країни або змушені залишити свої домівки через війну.

У такі моменти благодійні фонди допомоги дітям відіграють важливу роль, наповнюючи серця надією та допомагаючи їм долати перепони.

Благодійний фонд Катерини Білоруської (Kateryna Biloruska Foundation) надає широкий спектр підтримки та допомоги. Команда фахівців розробляє благодійні програми та проєкти та організовує заходи, спрямовані на розвиток дітей, підтримку їхнього творчого потенціалу, покращення фізичного та психологічного стану.

Фонд Катерини Білоруської створено у 2022 році. Адже психологічна допомога під час війни дітям особливо важлива. Тому багато проєктів фонду спрямовані на психологічну реабілітацію та допомогу дітям, які постраждали від російського вторгнення. Зупинимося на них докладніше.

Програма Mental Health від фонду Катерини Білоруської

Під час війни психологічна допомога важлива для кожної людини, а тим паче для дітей, які більше, ніж дорослі схильні до стресів.

У реалізації програми залучені кваліфіковані фахівці. Відтак бенефіціарам пропонується декілька проєктів, спрямованих на:

- протидію психологічних розладів, спричинених травматичними наслідками війни;

- психологічну реабілітацію дітей, вимушених переселенців.

У межах проєкту «Казкотерапія для дітей» пропонується книга «Таємні історії маленьких та великих перемог». Оповідання, представлені у книзі, мають терапевтичний ефект. Авторкою стала дитяча письменниця Таня Стус, а супервізію проводила сімейна психологиня Світлана Ройз.

Збірка доступна у форматі аудіокниги, де текст озвучує співачка Alyosha, та у друкованій версії, яка приваблює малюків яскравими ілюстраціями, створеними художницею Мартою Кошулінською.

Арттерапія є потужним інструментом відновлення ментального здоров'я. З метою реалізації проєкту, за участю фахівців “Інституту когнітивного моделювання”, створена арттерапевтична розмальовка. Її можна використовувати в домашніх умовах, школах, дитячих садках.

Фізична та психологічна реабілітація дітей відбувається у спортивних таборах, розташованих на території України та за кордоном. Фонд Катерини Білоруської профінансував відпочинок дітей з прифронтових територій, дітей військових та дітей внутрішньо переміщених осіб. Фонд взяв на себе організаційні та інші витрати задля якісного та безпечного відпочинку.

Це далеко не всі заходи, спрямовані на відновлення здоров’я та допомогу дітям. Детальніше ознайомитись із програмами та проєктами благодійного фонду можна на офіційному сайті biloruska.foundation.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також