Благодійники придбали аналізатор для крові та комп`ютер для сканування мозку

1416 0

Ми у соцмережах:

Благодійники придбали аналізатор для крові та комп`ютер для сканування мозку

Завдяки благодійному фонду “Допомагати просто!” та клієнтам ПриватБанку для Рівненської обласної дитячої лікарні придбали дороге обладнання. Усі гроші на нього пожертвували небайдужі клієнти та працівники банку.

Так, за 520 тисяч гривень обласна дитяча лікарня отримала німецький аналізатор крові HumanCount 80TS та електроенцефалографічний комп'ютерний комплекс. Завдяки аналізатору в лабораторії тепер можна зробити загальний аналіз крові за 30 секунд. Як пояснює завідувачка клініко-діагностичної лабораторії Марина Жигалюк, до них потрапляє дуже багато дітей у тяжкому стані. Але їм не можна одразу робити операцію, не маючи результатів аналізу: - Для нас швидкість дуже важлива, бо буває діти потрапляють просто у реанімацію, або їх привозять після ДТП. Тому важлива кожна хвилина, аби врятувати життя таким пацієнтам. Буває, що лаборанта викликають тоді, коли дитина уже лежить на операційному столі. Це потрібно, аби в динаміці побачити зміни в аналізі крові. За добу таких аналізів апарат зробить близько 200.

За словами директора Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрія Войтенка, їхній фонд створили шість років тому, але щороку на нього жертвують все більше грошей: - За шість років, які існує фонд, було зібрано та витрачено на благодійність 60 мільйонів гривень. Думаю, таке небайдуже ставлення наших клієнтів викликано тим, що ми регулярно звітуємо. Адже фонд працює на прозорих умовах, тому кожен благодійник бачить, куди пішли його пожертви.

обласна дитяча лікарня

А електроенцефалографічний комп'ютерний комплекс дозволяє діагностувати будь-які неврологічні відхилення, судомні напади у дітей, підтвердити або спростувати епілептичну природу нападів. Маючи дані мозкової активності, можна розпочати терапію на ранніх стадіях. Такий апарат єдиний на область, тому всіх дітей з районів, які страждають через такі напади, будуть привозити до Рівненської обласної дитячої лікарні.

@


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також