Боржників змусять працювати

1916 1

Ми у соцмережах:

Боржників змусять працювати

52 тисячі гривень заборгованості з аліментів стягнули державні виконавці Зарічненського районного відділу державної виконавчої служби. А у мешканця Березнівського району, який заборгував на утримання трьох своїх дітей майже сорок тисяч гривень, державні виконавці описали комбайн. А радивилівцю покарання призначить суд.

У Зарічному виконавче провадження про стягнення аліментів на примусовому виконанні перебувало у них з квітня 2016 року. Дієвим засобом впливу на боржника, який ухилявся від сплати коштів на утримання двох неповнолітніх дітей, стало винесення державним виконавцем постанов про обмеження у праві користування зброєю, транспортними засобами, у праві полювання та виїзду за межі України. Боржнику довелося сплатити борг у повному обсязі та одним платежем, оскільки він систематично перетинає кордон України та має посвідчення водія.

Схожа ситуація і у Березнівському районі.

- Чоловік не платив аліменти з 2016 року. Він офіційно ніде не працює. І немає майна, окрім комбайна. Відтак державний виконавець описав комбайн. Він буде виставлений на продаж через електронну систему продажу арештованого майна СЕТАМ. Кошти від його продажу підуть на погашення боргу з аліментів, – розповідає начальник Березнівського районного відділу ДВС Наталія Трембіцька.

А робоча група Радивилівського районного відділу державної виконавчої служби з ліквідації заборгованості з виплати аліментів виїздила по місцю проживання боржника, мешканця Радивилівського району. Чоловік станом на березень цього року заборгував майже 22 тисячі гривень аліментів. За словами начальника Радивилівського районного відділу ДВС Світлани Гвоздецької, під час виїзду державні виконавці встановили, що боржник не працює, проживає в будинку, який йому не належить. Крім того, немає майна, на яке може бути звернено стягнення. Відтак робоча група склала щодо неплатника аліментів протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 1831 КУпАП та ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження». Найближчим часом його розглянуть у суді.

– Якщо хтось прикривається тим, що не може платити аліменти через відсутність роботи, то саме для таких боржників у законі й передбачено новий вид впливу – суспільно корисні роботи, – наголосив Микола Станіщук, начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також