Брудна робота Ігоря Гуцалюка

10326 0

Ми у соцмережах:

Брудна робота Ігоря Гуцалюка

Непросто жити, коли не вмієш нічого, окрім як битися навкулачки. Судіть самі — майстра спорту з боксу Ігоря Гуцалюка (на фото) у 2002 році поранили ножем, у 2003 у нього стріляли із пістолета, а цього літа йому спалили автомобіль. І це лише те, про що широко відомо. Навряд чи такі яскраві емоції викликали у когось виступи Гуцалюка на рингу чи його тренерська робота. За громадську роботу як керівника обласної організації Спілки спортивних тренерів теж автомобілі не палять.

Є припущення, що авторитетний боксер застосовував вміння сильно бити кулаками не лише на спортивному рингу. За це і постраждав. Тепер може постраждати ще більше, бо покалічив свого підлеглого, причому при свідках. Що тепер робити? Слідчому пику не натовчеш, а битися у залі суду — собі дорожче! Чи вміє Ігор Гуцалюк щось іще, окрім бити людей, дізнаємося найближчим часом.

Поки що Богдан Яцик, якому, з його слів, Ігор Гуцалюк із братом вибив щелепу і завдав інших ушкоджень, проходить курс лікування. Поліція тим часом не може знайти того, хто ще, крім Гуцалюків, міг так побити Яцика, і не чіпає «авторитета». А Рівним ширяться чутки про те, як Гуцалюк покарав свого підлеглого, який обкрадав «завєдєніє».

«Завєдєнієм» є добре відомий у Рівному нічний клуб «Лагуна», де регулярні бійки є частиною «розважальної програми». Б’ються між собою відвідувачі, нетверезих та беззахисних гостей із насолодою б’ють охоронці… А ось щоб охоронці побили свого — такого ще не було. Кажуть, що 22-річний Богдан Яцик, який працював охоронцем «Лагуни» під керівництвом Ігоря Гуцалюка, ніби «хімічив» із «браслетами», за якими у «завєдєніє» пропускають відвідувачів. Чи то продавав за сто гривень фальшиві, чи то вкрав справжні… Коротше, завдав конторі збитків. За це ніби його і побили із нелюдською жорстокістю відомий майстер цієї справи в особі безпосереднього керівника та його брата.

Поки що у «Лагуні» від коментарів відмовляються, а Гуцалюки на зв'язок не виходять. Тому маємо лише свідчення потерпілих та коментар від поліції.

Микола НЕСЕНЮК.

КОМЕНТАРІ:

Ірина Яцик, мати постраждалого:

— Лікування сина займе не менше 21 дня, у роті у нього — шини. Зміщення щелепи було дуже велике, невідомо, чи стане вона на місце. Окрім того, коли його били у пах, у нього в яєчко пішла гематома. Якщо за кілька днів не пройде, уролог буде оперувати.

З «Лагуни» ніхто не телефонував з пропозицією допомогти. Там впевнені у своїй безкарності. У Facebook лише пишуть дурниці, висуваючи звинувачення, що я — мама шахрая.

Вони всі дають зрозуміти, що сина мого покарали. Але за що — я зрозуміти не можу. Якщо є докази, що він щось протиправне робив, нехай би показали і подали до суду, а не мою дитину вбивали. Син чітко назвав, що його били брати Гуцалюки. Були свідки, але немає стовідсоткової гарантії, що їх не залякали. Бо ж навіть медиків залякали. Коли сина привезли до лікарні, ніхто не викликав, як належить, поліцію. Медсестер, які тоді чергували, як запевнив мене головний лікар, уже звільнено.

Били сина при касирці, у дівчини була істерика. Це бачила адміністраторка, всі охоронці, арт-директор. Спершу били у приміщенні, де камери, а потім запхали в куток у роздягальні, де сліпа зона, і били у пах.Син працював у «Лагуні» рік, оскільки зарплата мала, поїхав на заробітки, а поки був коридор у візі, знову повернувся у «Лагуну». Жодних претензій йому раніше не висували. Проте недавно ми дізналися цікаві речі: Ігор Гуцалюк і арт-директор Андрій Перескоков формували з охоронців групу бійців, які виїжджали на замовлення, коли треба було когось побити. Так підзаробляли. А син не виїжджав, бо має моральні принципи. Думаю, через це і потрапив під гарячу руку. Синові навіть «швидку» не викликали. У шоковому стані він сів в авто і поїхав додому, але доїхав до двору і почав втрачати свідомість. Зателефонував до друга — і той завіз у травмпункт.

А у лікарні почалося цікаве: медики перекидали його з одного відділення в інше, не повідомляючи поліцію, хоча подвійного перелому зі зміщенням щелепи не може бути через те, що людина впала. Тільки о десятій ранку викликали поліцейських, коли друг зателефонував батькам. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 122 Кримінального кодексу, в якій йдеться про заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Якщо у сина будуть проблеми з репродуктивними органами, то статтю можуть змінити на суворішу — 121-шу. Ми чекаємо епікриз і на результати розслідування.

Антон Крук, начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Рівненській області:

— Розслідування триває. Слідчі уже спілкувалися з адміністрацією закладу. Наразі достеменно невідомо, хто саме завдавав тілесні ушкодження потерпілому. Є лише слова хлопця та його мами, слідчі збирають докази.

У відділенні щелепно-лицьової хірургії, де лікується Богдан Яцик, кажуть, що стан його непоганий. Про те, чи довго доведеться бути у лікарні, не говорять.


Довідка РВ: за даними держреєстру, ТОВ «Лагуна-Ра» належить Інні Хомюк, співвласниці фабрики «Рівненчанка», а також товариств «Рівне Табак», «Котнар-М», «МАН», «Літа-Плюс».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також