Брудна скатертина: не зволікайте з пранням

341 0

Ми у соцмережах:

Брудна скатертина: не зволікайте з пранням

Цей спосіб прання виведе плями від червоних соусів та жирних страв. У такій ситуації краще діяти швидко, інакше бруд буде дуже складно вивести.

Як тільки з’явилася пляма, візьміть паперовий рушник, не тріть, а просто накрийте ним забруднення, поки він не вбере всю рідину і жир. Промийте забруднення прохолодною водою. Скатертину можна залишити на столі, підклавши щось під вологе місце.

Жирні плями слід якнайшвидше прати в дуже теплій воді. Причому, зробити це також можна, не знімаючи скатертину зі столу. Спочатку за допомогою ножа акуратно видаліть залишки їжі з тканини. Поставте під скатертину тарілку і налийте на пляму гарячу воду. Потім додайте пральний порошок або рідину для миття посуду. Для кращого ефекту додайте столову ложку білого оцту і зачекайте 15 хвилин. Після цього змийте забруднення гарячою водою. Просушіть рушником і зачекайте, поки пляма повністю висохне. Дехто, щоб прискорити процес сушіння, використовує фен. Але робити цього не рекомендують — така обробка тільки закріпить пляму.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також