Бюджет Рівного тримається на зарплатах

1298 0

Ми у соцмережах:

Бюджет Рівного тримається на зарплатах

Найбільша частка власних доходів, які наповнюють скарбницю Рівного, надходить від зарплат - 389 млн.грн.

Як підрахував депутат Рівненської міської ради, інформаційний аналітик Назарій Поліщук, близько 58% власних доходів бюджету – це збори від платників податків. І їхня кількість у порівнянні з 2017 роком зросла на 22.7%.

За півроку загальний обсяг доходів обласного центру - 1 млрд. 368 млн. 170 тисяч гривень. Його складають власні доходи (679 млн. гривень) та субвенції та трансфери з державного бюджету (688 млн.грн).

Збори податку на товари та послуги становить більше 62 млн., з яких – податок з роздрібної торгівлі – близько 36 млн. та акциз на пальне – більше 26 млн.грн. Надходження даної категорії податків зросло всього лиш на 5.7% в порівнянні з першим півріччям минулого року.

Місцевих податків (за нерухоме майно, землю, транспортний та єдиний податки) за перше півріччя цього року зібрано більше 142 млн.грн., що на 18.4% більше, ніж за відповідний період 2017 року. Основна частка з даної групи податків належить єдиному податку майже 93 млн., що зріс на 24%.

Неподаткові надходження демонструють найбільше зростання - 25%. Загальний обсяг надходжень за даною категорією доходів становить більше 78 млн. грн. Їх основними складовими є плата за надання адміністративних послуг - майже 22 млн., яка демонструє найкращу динаміку зростання надходжень за перше півріччя – майже 102%. Надходження від орендної плати за користування майном міста протягом першого півріччя цього року зросло на 17.8% та становить більше 11 млн. грн. Також 4,5 млн. за перше півріччя Рівне отримало від продажу землі.

Держава стала надсилати менше офіційних трансфертів та субвенцій. Тому фіксується їх падіння на 21.2%. За перше півріччя цього року їх надійшло на суму 688 мільйонів.

Щодо того, куди податки витрачають, то традиційно найбільша частка йде на соціальну сферу, а саме: освіта – більше 468 млн., соціальний захист та соціальне забезпечення – майже 445 млн. грн., охорона здоров'я – більше 191 млн.грн.

Інша частина видатків спрямована на потреби житлово-комунального господарства – більше 100 млн.грн., що, в свою чергу, на 42 млн. грн. більше, ніж за відповідний період попереднього року. Обсяги фінансування сфери ЖКГ демонструють найбільшу динаміку зростання за видатками, які здійснені в місті Рівному, адже з усіх галузей на дану сферу припадає цілих 70.8% зростання витрат.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також