Чарівні кристалики

1411 0

Ми у соцмережах:

Чарівні кристалики

Раніше харчову (питну) соду використовували як обволікаючий засіб при підвищеній кислотності, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки. При вживанні цей луг швидко нейтралізує соляну кислоту шлункового соку і вважається надійним засобом від печії. Але цим корисні властивості соди не обмежуються. Як зазначає дієтолог Оксана Скиталінська, деякі «содові» рецепти можуть бути ефективнішими навіть за сучасні суперліки.

ПРОФІЛАКТИКА КАРІЄСУ. Кислоти, що утворюються в роті у результаті життєдіяльності бактерій, руйнують емаль зубів. Їх можна нейтралізувати, якщо двічі-тричі на день полоскати рот розчином харчової соди. Або як варіант змочіть зубну щітку водою, опустіть у соду і почистіть зуби. Сода, крім цього, справляє легку абразивну дію — полірує зуби, не ушкоджуючи емалі.

ВІД НЕПРИЄМНОГО ЗАПАХУ НІГ. Додана у воду для ванни сода нейтралізує кислоти, які виділяють бактерії, що є причиною неприємного «аромату». Вона також допоможе позбутися різкого запаху поту під пахвами.

ПРИ УКУСАХ КОМАХ. Не варто розчухувати до крові укуси комарів. Краще приготуйте кашкоподібну суміш із води та соди і змастіть місце укусу. Така кашка також полегшить свербіж, спричинений вітряною віспою, дотиками до шкіри борщівника чи кропиви.

ПРИ МАЦЕРАЦІЇ. Содові примочки значно поліпшують стан малюків із запрілостями, зменшують свербіж і прискорюють загоєння шкіри.

ПРИ ЦИСТИТІ. Хвороботворні бактерії живуть у сечовому міхурі у злегка кислому середовищі. Якщо ваш міхур зазнав інфікування, то ідеальний післяобідній напій для вас — шипучий «коктейль» із харчової соди з водою.

ПРИ СОНЯЧНИХ ОПІКАХ. Додайте в теплу ванну трохи харчової соди: вона пом’якшить воду, перетворивши її на заспокійливу примочку для подразненої шкіри.

ВІД БОЛЮ В ГОРЛІ. Розмішайте половину 1 ч. л. соди у склянці води і кожні 4 год. полощіть горло цим розчином. Таке полоскання, крім того, допоможе зняти запалення слизової оболонки ротової порожнини.

ПРИ ЗАСТУДІ. Корисно робити інгаляції. Для цього закип’ятіть склянку води з 1 ч. л. соди у невеликому чайнику і вдихайте пару протягом 10–15 хв. Така інгаляція дуже помічна для відходу мокротиння. А для відхаркування в’язкого мокротиння двічі на день випивайте натщесерце по півсклянки теплої води, в якій розчинені 0,5 ч. л. соди і щіпка солі.

ПРИ КУРІННІ — полоскати рот розчином харчової соди: 1 ст. л. на склянку води.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також