Чай каркаде

1793 0

Ми у соцмережах:

Чай каркаде

Це один з популярних різновидів чаю — напій з квіток суданської троянди (гібіскусу). Він покращує обмін речовин, допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, сприяє нормалізації статевої функції. Його застосовують при простатиті, циститі, гінекологічних захворюваннях.

Щоб каркаде приніс найбільшу користь, на склянку кладуть 1 ч. л. без гірки. Посуд краще використовувати скляний або емальований, але не металевий. Вода не повинна бути жорсткою. Зазвичай чай каркаде заварюють водою температури 60-70оС, настоюють 4?5 хв. Квітки, що залишилися після вживання напою, додають у салати, перші страви або з'їдають розмочені чашечки самі по собі. В їхньому складі є білок, що містить 13 амінокислот, з яких 6 незамінних.

Чай каркаде завдяки вмісту в квітках лимонної та аскорбінової кислот має антимікробну та жарознижувальну дію, допомагає впоратися із застудою, зміцнює імунітет, стінки судин. Напій з квіток гібіскуса відрізняє високий вміст флавоноїдів, які нейтралізують вільні радикали. Чай каркаде стимулює обмінні процеси, сприяє поліпшенню пам'яті. Лінолева кислота, що входить до його складу, перешкоджає утворенню холестеринових бляшок, чистить печінку, збільшує виділення жовчі, допомагає нейтралізувати дію алкоголю. Напій із суданської троянди корисний при зниженій кислотності шлункового соку. Він має кровоспинну і протиспазматичну дію.

Каркаде при його вживанні гарячим підвищує артеріальний тиск, а холодним — знижує. Як правило, ефект триває протягом доби після прийому.

Варто відмовитися від вживання цього напою при схильності до алергії, в разі гастриту з підвищеною кислотністю і виразки шлунка. Після вживання чаю треба прополоскати рот, щоб не завдати шкоди зубній емалі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також