Через 13 років сплатив борги

1158 0

Ми у соцмережах:

Через 13 років сплатив борги

Понад 60 тисяч гривень боргу з аліментів сплатив мешканець Володимирецького району.

Як розповіли у Володимирецькому районному відділі ДВС, виконавчий документ про стягнення аліментів перебував у відділі з 2005 року. Відтоді чоловік не сплачував аліменти, а тому за понад десять років виник чималий борг. Прийняті в рамках ініціативи Мін’юсту #ЧужихДітейНеБуває зміни до законодавства дали змогу державному виконавцю застосувати до боржника дієві важелі впливу.

Саме завдяки обмеженням та штрафам  з горе-батька стягнули заборгованість у повному обсязі та перерахували стягувачці, жительці с. Соломіївка Дубровицького району.

 Нагадаю, що серед новацій другого пакету законодавчих ініціатив – запровадження штрафних санкцій для злісних неплатників аліментів. Якщо борг перевищив 12 місяців, автоматично доведеться заплатити дитині додатково 20% від суми боргу, якщо заборгованість сягнула 2 років – 30%, а якщо 3 років – 50%. Окрім того, збільшено мінімальний розмір аліментів, посилено відповідальність за створення перешкод у спілкуванні з дитиною, запроваджено необхідність подавати довідку про відсутність заборгованості більше 6 місяців для претендентів на державні посади, скорочено термін, після якого запроваджуються обмеження першого пакету (з 6 до 4 місяців) та багато інших змін, які стосуються тисяч маленьких мешканців Рівненщини, – зауважила начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також