Через Булигу депутати облради порушили закон

3006 0

Ми у соцмережах:

Рівненські свободівці - серед тих, хто не голосував за контракт з директором музею

Депутати не хочуть, щоб обласним краєзнавчим музеєм керував Олександр Булига, в якого днями закінчується контракт директора. Свою позицію демонстрували уже двічі: перший раз, коли конкурсна комісія не затвердила кандидатуру п.Булиги два місяці тому, а другий раз – минулої п’ятниці, коли обранці навіть порушили закон, аби лише п.Булига надалі не керував музеєм.

Конкурс на посаду директора Рівненського обласного краєзнавчого музею проводили уже двічі. Перед позаминулою сесією жоден із претендентів не набрав потрібної кількості голосів.

Натомість 31 серпня спеціальна конкурсна комісія, яка складається з депутатів, посадовців ОДА та громадських активістів, обрала Олександра Булигу.

Олександр Булига

Відповідно до закону України «Про культуру», обласна рада «зобов’язана призначити переможця конкурсу керівником комунального закладу культури не пізніше двох місяців з дня оголошення конкурсу».

Проте депутати, порушивши закон, за проект рішення про призначення Олександра Булиги не проголосували (було лише 16 «за» від депутатів з різних фракцій), чим створили казусну ситуацію.

Бо, з одного боку, без рішення сесії голова облради не може підписати контракт з п.Булигою, з іншого, обласна рада повинна була б це зробити.

 

Олександр Булига може подати до суду на обласну раду, проте депутати більш як упевнені, що судитися кандидат не буде. Натомість, рада оголосить новий конкурс, щоб обрати того, кого планували.

А за нашими даними, якби не голоси громадських активістів, то директоркою музею призначили б 40-річну спеціалістку відділу інформації державного архіву Рівненської області Тетяну Самсонюк.

Окрім обласного музею, залишається без керівника і Державний історико-культурний заповідник Острога. Жодного з кандидатів конкурсна комісія не затвердила, зокрема і Миколу Бендюка, якого підтримує громадськість.

Сергій Свисталюк та голова облради Олександр Данильчук

Сергій Свисталюк, перший заступник голови Рівненської облради:

- Я на комісії не підтримував Олександра Булигу, тому і на сесії голосував «проти». Може, і депутати, коли не затвердили його кандидатуру, вбачали, що на посаді директора музею має бути інша людина, яка б розвивала заклад.

Бо на сьогодні розвитку у музеї немає однозначно. Як на мене, Тетяна Самсонюк – достойний кандидат, у неї дуже гарна програма розвитку музею, але на конкурсі їй не вистачило одного голосу.

Щодо заповідника в Острозі, то претенденти, які подалися на конкурс, не презентували програми розвитку закладу, а лише критикували недоліки, які є на сьогодні.

 

Олександр Булига, керівник обласного краєзнавчого музею:

- До 30 вересня я ще виконуватиму обов’язки директора, а там – буде видно. Голова облради казав, що, можливо, проект рішення щодо мене винесуть повторно на наступну сесію. А до суду подавати не маю думки.

 

 

Алла САДОВНИК.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також