Через зникле майно судимуть начальника військового складу

1488 0

Ми у соцмережах:

Через зникле майно судимуть начальника військового складу

У військовій частині не дорахувались тепловізійних прицілів та приладів нічного бачення на 2,5 мільйона гривень. Начальника військового складу звинуватили у в недбалому сталенні до служби. Його судиме Костопільський районний суд,

У справі йдеться про 39-річного т.в.о. начальника складу військового майна. Нестачу обладнання виявили самі військові, – уточнила Суспільному речниця Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак.

- Факт нестачі військового майна було виявлено у військовій частині в плані інвентаризації військових цінностей, її керівництво частини проводило торік. Матеріали кримінального провадження та обвинувальний акт скеровано до Костопільського районного суду. Дату час судового засідання ще не призначено, уточнила Юлія Галущак.

На військовому складі не дорахувались тепловізійних прицілів, тепловізійного бінокуляра й приладів нічного бачення, загалом – на 2,5 мільйони гривень. Розслідувало справу Державне бюро розслідувань. Там з'ясували, що з вересня по листопад 2018-го завсклад буцімто через недбалість порушив правила зберігання майна й воно зникло.

Про яку саме військову частину на Рівненщині та кількість зниклих приладів – у військовій прокуратурі повідомити не можуть. Саме у військовій частині просили й уточнювати, чи звільнений і чи затриманий начальник складу, який йде під суд.

За недбале сталення до військової служби в умовах особливого періоду військовослужбовець може потрапити за грати від 5 до 7 років.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також