Чи ефективні льодяники від кашлю

4005 0

Ми у соцмережах:

Чи ефективні льодяники від кашлю

Льодяники від кашлю продають без рецепта, а значить, вони зовсім нешкідливі, — думаємо ми. Однак це зовсім не так.

Річ у тім, що ці солодкі ліки найчастіше тільки полегшують симптом хвороби. Саме ж захворювання (бронхіт чи застуда) льодяники, звичайно, не лікують. Усунувши на якийсь час неприємні спазми, ми знову відкладаємо похід до лікаря, адже нам стало набагато легше. А тим часом хвороба прогресує. Тому слід пам'ятати, що льодяники від кашлю можуть використовуватися тільки в комплексі з відповідною терапією, призначеною лікарем.

До того ж, наприклад, мокрий кашель є нічим іншим, як захисною реакцією організму. У відповідь на вірусну атаку слизова починає виділяти мокротиння, тим самим рятуючи від небезпечних мікроорганізмів. Однак деякі льодяники просто блокують кашель, заганяючи хворобу всередину. Віруси продовжують розмножуватися, що загрожує ускладненнями. Тому якщо ви вирішили придбати льодяники від кашлю, обирайте ті з них, до складу яких входять відхаркувальні компоненти.

Перш ніж купити льодяники, уважно вивчіть етикетку. До складу багатьох льодяників від кашлю входить чимала кількість цукру, який категорично протипоказаний тим, хто страждає на діабет.

Деякі виробники додають в льодяники і лікарські препарати: жарознижувальні, знеболювальні, антибіотики. Тому такі льодяники точно не варто вживати вагітним жінкам, а також дітям віком до 3-х років.

Крім того, деякі льодяники містять різні синтетичні добавки: барвники, консерванти, ароматизатори. Подібні інгредієнти не найкраще позначаться на здоров'ї алергіків і тих, що мають порушення в роботі органів шлунково-кишкового тракту. У перших вживання льодяників може призвести до висипу, свербіння, у других — до нудоти, відрижки, печії, діареї та інших неприємних симптомів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також