Чи можна прожити без м’яса?

1473 0

Ми у соцмережах:

Чи можна прожити без м’яса?

Усім, мабуть, відомо, що білок або протеїн — це головний будівельний матеріал для м'язів, і основне його джерело — м'ясо. Але білкові продукти — це не тільки м'ясо. Тому якщо хочете «розвантажити» організм або споживати менше м'яса, не стаючи при цьому вегетаріанцем, можна замінити його іншими продуктами, багатими білком.

Так, білком тваринного і рослинного походження багаті:

Крупи. Поповнити запаси білка допоможуть рис, кукурудза, вівсянка і найбагатша білком крупа — гречка. У ній міститься багато корисних мікроелементів, тому вона обов’язково має бути в раціоні дітей, підлітків і вагітних.

Яйця. Білок та інші речовини, що містяться в яйцях, добре засвоюються організмом. Щоб зберегти максимум корисних речовин в яйці, варто готувати його на м’яко, радять дієтологи.

Риба. Морепродукти і риба багаті не тільки білком, а й амінокислотами, вітамінами, що сприятливо позначається на стані шкіри, зору, зубів і волосся.

Кисломолочна продукція. Крім білка, кисломолочний і твердий сири, кефір та ін. містять кальцій, що необхідний для здоров'я кісткової тканини. Білків міститься більше в кисломолочній продукції з низьким вмістом жиру.

Бобові. Багато рослинного білка у квасолі, бобах, сої, сочевиці. Поєднуючи бобові з овочами, можна отримати справжнє вітамінне асорті.

Горіхи. У день варто з'їдати не більше 30 г (жменю) горіхів, звичайно, якщо у вас немає алергії на них.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також