Чи посадять Бузинарського?

3507 3

Ми у соцмережах:

Чи посадять Бузинарського?

Бузинарський від Бузинарського, перефразовуючи українську приказку, недалеко падає. Чого дивуватися, що у батька, який вчинив стрілянину на трасі і є соратником кума Путіна, син такий самий? 27-річний Андрій Бузинарський вже стільки разів то у наркотичному, то в алкогольному сп’янінні потрапляв у ДТП, що у цивілізованій країні його б уже давно ізолювали від суспільства, а батька відправили б на політичну пенсію. Але у наших реаліях Бузинарські не лише виходять сухими з води, а й далі їздять українськими дорогами, загрожуючи одного дня уже не покалічити, а забрати чиїсь життя.

Останнє ДТП з Бузинарським-молодшим трапилося цих вихідних. У суботу, 11 серпня, зранку біла «Skoda Octavia» Андрія Бузинарського пролетіла на червоне світло на вулиці Грушевського і підбила «Dacia Logan», яка виїхала на перехрестя вулиць Грушевського, Уласа Самчука та Кобзарської. Відео з реєстратора, яке надали очевидці ДТП, показало, що Бузинарський навіть не пригальмував на світлофорі. У підбитому авто їхало подружжя рівнян. У 60-річного водія медики діагностували забій хребта і тупу травму живота. Його 57-річна дружина отримала забій грудної клітки. Обох після надання медичної допомоги відпустили, проте їхній автомобіль ремонту не підлягає.

Андрій Бузинарський залишився неушкодженим — спрацювали подушки безпеки. Патрульні встановили, що він був п’яним. «Драгер» показав 2,14 проміле, що у сім разів перевищує норму. Як з’ясувалося, Бузинарський-молодший так відсвяткував свій день народження, хоча у той день не лише не мав права сідати за кермо, а й взагалі вільно пересуватися містом. У червні Рівненський районний суд обрав Бузинарському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22-ї до 7-ї години ранку. Молодика підозрюють у збуті наркотичних речовин — 7 січня Андрія Бузинарського затримали біля Бармаків Рівненського району та вилучили 47 згортків з фольги, в яких був метамфетамін.

Одинадцятого лютого Бузинар­ський-молодший також потрапив у поліцейські зведення: у нічному клубі «Лагуна» йому хтось розпилив в очі сльозогінний газ і забрав шкіряний портфель, в якому була тисяча гривень, посвідчення водія та банківські картки.

Посвідчення водія Бузинарський відновив швидко і 9 квітня ввечері влаштував з батьком «виставу» на вулиці Замковій. Патрульна поліція затримала Бузинарського-молодшого, запідозривши у наркотичному сп’янінні. Як написали згодом полісмени, у нього було «виражене тремтіння пальців, зміна забарвлення обличчя, розширені зіниці ока, що не реагують на світло». Проте від проходження медичного огляду Бузинарський відмовився і не захотів навіть виходити з авто, поки не приїхав його батько. Михайло Бузинарський тоді заявляв ЗМІ, що його син приїхав у гості з Києва і злякався. Заодно заперечував, що син був під дією наркотиків.

Андрій Бузинарський. Фото - з Instagram Першого червня Рівненський міський суд вилучив в Андрія Бузинарського посвідчення водія на рік та оштрафував його на 10,2 тис. грн. Це не завадило молодику і далі кататися на своїй «Шкоді» і 20 липня на вулиці Щасливій в’їхати у «Рено», а потім втекти з місця ДТП. Поліція Бузинарського відшукала і знову запідозрила у наркотичному сп`янінні, хоча від огляду син юриста Михайла Бузинарського вкотре відмовився. Наприкінці липня поліція передала матеріали до суду, судове засідання у цій справі відбутися ще не встигло.

Між іншим, цей рік — не виняток. У 2016 році Бузинарського-молодшого вже судили за вчинене на вулиці Вінницькій (район Боярки) ДТП. За кермом «Рено» він пошкодив припаркований бус «Мерседес». Але тоді суд справу закрив і повернув йому посвідчення водія, посилаючись на те, що пошкодження авто було незначним, а до відповідальності притягувався він вперше… за рік.

Після останньої ДТП на Грушевського поліцейські склали на Бузинарського не лише адмінпротокол, а й відкрили кримінальне провадження за фактом погроз та насильства щодо журналіста. Бузинарський-молодший погрожував вбивством та намагався вдарити ногою продюсерку «UA:Рівне» Інну Білецьку, коли вона знімала відео та ставила йому запитання.

Окрім того, поліція наразі хоче просити суд змінити запобіжний захід для Андрія Бузинарського на більш жорсткий — тримання під вартою. Справу про збут наркотиків правоохоронці вже передали до Рівненського районного суду.

Кількістю судових і кримінальних справ Андрій Бузинарський не переймається. Очевидно, знає, що батько Михайло Бузинарський, юрист і колишній міліціонер, його знову «визволить». Після ДТП на камери син обізвав свого батька «лохом» за те, що він йому допомагає, та відкрито запевнив, що той все одно все «порішає».

Нагадаємо, що у 2014 році Михайло Бузинарський на трасі Київ-Чоп влаштував стрілянину та поранив двох бізнесменів, які намагалися зупинити його, коли, як стверджували, побачили, як Бузинарський своїм «Мерседесом» підрізав вантажівку. На період слідства Михайло Бузинарський також перебував під домашнім арештом. Попри те, що справа уже два роки у судах, вироку у справі досі немає. На сьогодні Михайло Бузинарський очолює осередок політичної партії «За життя», перейшовши до неї з «Українського вибору» разом зі своїм політичним соратником Віктором Медведчуком.

Михайло та Андрій Бузинарські

Про «гуляння» свого сина Михайло Бузинарський говорить так:

— Оскільки я — лише досвідчений юрист, а не адвокат, захищати сина у суді не буду. Він — самодостатня людина і має своїх адвокатів. Мені не телефонував. Загалом ми з ним практично не спілкуємося. У мене — своє життя, у нього — своє. Кожен повинен відповідати за свої вчинки. Якщо суд визнає його винним, він має нести відповідальність.

Андрій Бузинарський вкотре змінив номер мобільного, проте після ДТП на Грушевського записав відео для свого Instagram (подаємо без нецензурних слів):

— Білецькій башку давно пробити хочуть. Якщо це зроблять, я не жалітиму. Але я хотів лише, щоб вона від мене відстала. Вона стала за півметра від мене і знімала телефоном, а мене ніхто з авто не випускав. Ще й наручники мені знов вдягнули, забрали телефон, що я навіть не міг знімати, і сказали, щоб сидів тихо. Останнім часом мене судять за якісь вчинки, які я ще не зробив. Вчора (відео знято у понеділок. — Ред.) бачився з татом, і він мені сказав, щоб я менше говорив. А я люблю говорити правду. Коли тато приїжджає, вони такі милі стають, що можна заміж забрати, були б дівчатами.

Додамо, що Бузинарський-молодший є власником ДП ТОВ «Відсіч», що працює у Бродах з 90-х і монтує водопровідні мережі, системи опалення та кондиціонування.

Алла САДОВНИК.

Читайте також:  Син Бузинарського скоїв ДТП і обізвав свого тата "лохом" | Бузинарський гуляє! | Син лідера партії «За життя» на Рівненщині погрожує журналістці, що її уб'ють | ДТП за участі Бузинарського потрапила на камеру (ВІДЕО) | Бузинарський гуляє, але вже пішки | Проситимуть суд відправити Андрія Бузинарського у слідчий ізолятор

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також