Чи потрібен секс до глибокої старості

8232 0

Ми у соцмережах:

Чи потрібен секс до глибокої старості

На тему сексуальних стосунків, колись замовчуваної, зараз багато говорять. У тому числі і про те, що сексуальна сфера життя для літніх людей дуже важлива. Фахівці розробляють рекомендації, конкретні засоби, які допомагають якомога довше зберегти у жінок і чоловіків бажання і здатність підтримувати інтимні стосунки.

Потрібний і корисний Про користь підтримки сексуальних відносин до похилого віку догадувалися ще в далекій давнині. В давньокитайському філософському вченні Дао стверджується, що секс здатний відстрочити хід фізичного старіння, набагато продовжити життя. Тому секс рекомендували в літньому віці як профілактику багатьох захворювань і дієвих ліків. Даоси вважали, що бажання інтимної близькості у подружжя, яке прожило разом багато років, не здатне згаснути. Навпаки, гармонійні сексуальні стосунки бувають можливими лише при справжній близькості між подружжям, яка виникає з роками.

Доведено на практиці Сучасні вчені також вважають за краще розглядати секс як один з коефіцієнтів довголіття. У Лондоні на геронтологічній конференції було озвучено офіційні результати десятирічного спостереження за тисячею чоловіків у віці від 45 до 60 років. Ці чоловіки були за частотою занять сексом розділені на три групи. Найактивнішим чоловікам, які досягали оргазму два і більше разів на тиждень, вдалося досягти рівня хворобливості наполовину нижче, ніж тим, у кого сексуальні контакти траплялися менше одного разу на місяць. Проміжна група показала середні показники. Доведено, що активне статеве життя здатне істотно зміцнити здоров'я. У чоловіків рідше відзначають рак простати, у жінок зменшується ризик розвитку раку грудей. Секс сприятливо позначається на процесі травлення. Скорочення м'язів і ритмічні рухи здатні підвищити тонус мускулатури.

Все добре в міру Активне сексуальне життя позитивно впливає на душевне і фізичне здоров'я літніх людей. У жінок і чоловіків незмінно підвищується самооцінка, поліпшується настрій, міцніє духовне єднання з партнером. Нинішніх літніх людей більше цікавить сфера інтимних відносин, ніж їхніх ровесників двадцять чи тридцять років тому, та й відчувають вони себе набагато молодшими, ніж пенсіонери вісімдесятих років. Втім, постійно марити про любовні ігри, шукати нових молодших партнерів — це теж патологія. Все має бути добре в міру.

Створіть потрібний настрій Було проаналізовано результати досліджень сексуальних відносин у літніх людей і зроблено висновок, що в солідному віці значно впливає на статеву активність внутрішній стан людини, її психологічний настрій. Змінюється сам зміст сексуальності. В молоді роки більший акцент робиться на фізіологічний бік. У зрілому віці люди більше цінують душевні якості. Дуже важливий подібний психологічний настрій для жінки. Здійсніть прогулянку по пам'ятних місцях юності: відвідайте парк, де проходили ваші з чоловіком побачення, де ви цілувалися в теплі літні вечори. Чудові спогади юності зможуть оживити ваші почуття. Відвідуйте концерти, театри, ходіть на екскурсії. Це дасть вам нові теми для спілкування. Завітайте на романтичну вечерю в красивій обстановці при свічках. Пам'ятайте про те, що для того, щоб зберегти любовне бажання, пригальмувати вікові зміни, дуже важливо підтримувати статеву функцію регулярно. Тривалі перерви в інтимних стосунках в літньому віці здатні призвести до незворотних наслідків. Відмова від сексу і стриманість гальмують вироблення статевих гормонів. Це може вплинути не тільки на лібідо, але і на стан організму в цілому.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також