Чи пустять літак із тяжкохворим в аеропорт Рівного, куди прибуде президент?

1447 0

Ми у соцмережах:

Чи пустять літак із тяжкохворим в аеропорт Рівного, куди прибуде президент?

Із Франції до Рівного летить літак, на борту якого перебуває хворий на туберкульоз пацієнт у дуже тяжкому стані. Лікарі переживають, чи зможуть в аеропорту його посадити, адже прилітає президент Петро Порошенко, через що доступ в аеропорт може бути обмежений

Про ситуацію стало відомо зі слів заступника головного лікаря Рівненського обласного протитуберкульозного диспансеру Миколи Ординського. На прес-конференції, присвяченій темі туберкульозу, він розповів журналістам про те, що з Франції в Україну направляється літак із хворим на туберкульоз.

- Він у тяжкому стані, підключений до апаратів, - зазначив п.Ординський. - Зараз вирішується питання про те, де той літак має сісти. Попередньо було вирішено, що медичну допомогу пацієнту надамо ми тут, в Рівному. Проте до нас сьогодні прилітає президент, тож ми не впевнені, що літаку вдасться приземлитися у Рівненському аеропорту. Тож можливо, його посадять у Львові.

Відомо, що пацієнт — далекобійник, який ось уже два місяці перебуває за кордоном за заробітках. У Франції йому стало зле, його госпіталізували, встановивши діагноз — туберкульоз. Згодом стан чоловіка критично погіршився, тож вирішили транспортувати в Україну.

- Ми зідзвонилися з його дружиною, яка проживає у Києві, і запитали, як так могло статися, що її чоловік зараз помирає від туберкульозу, чому його вчасно не діагностували? Вона розповіла, що минулого разу, коли він із заробітків приїжджав додому, то кашляв та був помітно схудлим. Проте вони не надали такому його стану належного значення, і він поїхав назад на роботу, - розповів п.Ординський.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також