Чиновники не можуть вирішити, якою має бути новорічна ялинка. Запитають у рівнян

667 0

Ми у соцмережах:

Чиновники не можуть вирішити, якою має бути новорічна ялинка. Запитають у рівнян

За пропозицією Оксани Майбороди, на той час громадської активістки, Рівне зустріло 2021 без традиційної зрубаної новорічної ялинки. Цього року, вже у статусі депутатки та заступниці начальника тресту зеленого господарства, Оксана Майборода знову пропонує цю ж ідею та ще кілька варіантів — зокрема, купити штучну. Обговорюють також варіант посадити на майдані спеціальну ялинку та прикрашати її в наступні роки.

Днями для обговорення формату майбутніх святкувань запросили депутатів, чиновників, підприємців та громадських активістів.

Оксана Майборода:

— Як екоактивістка я вважаю, що використовувати зрубану ялинку — неприйнятно, бо міська влада є прикладом для мешканців. Відповідно, ми пропонували альтернативні варіанти, яких було щонайменше п’ять… Так, є варіант придбати й поставити штучну ялинку, але її великий мінус — пластик, що не переробляється. Можна поставити живу зрізану ялинку — плюс у тому, що це дешево. Можна посадити живу ялинку, можна прикрашати наявні ялинки…

Директор департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима:

— Нас просили дослідити ринкову вартість штучних ялинок. Орієнтовно 20‑метрова ялинка коштує від мільйона гривень, а 25‑метрова — до двох мільйонів гривень.Потрібно ще враховувати вартість прикрас.

Андрій Шевчук, представник управління архітектури та містобудування:

— Коли у міста з’являться кошти і політична воля на реконструкцію майдану Незалежності, потрібно буде проводити конкурс, залучати людей і створювати цілісне бачення відпочинкової зони. Зараз місто не має ресурсів, тож потрібно робити певні тимчасові заходи, враховуючи, що за 4‑5 років може змінитися місце розташування ялинки.

Депутат міської ради Зураб Кантарія запропонував узагалі відмовитися від ялинки, зазначивши, що вона слугує більше фотозоною, ніж символом. Керівниця управління культури і туризму Наталія Лозовська запропонувала перемістити всю святкову локацію на алею за кінопалацом.

Якою буде ялинка — поки не вирішили. За словами Оксани Майбороди, планують провести соціологічне опитування рівнян щодо того, які святкові декорації подобаються їм більше.

Дарія БОРИСОВИЧ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також