Чиновники поділились кров'ю

979 0

Ми у соцмережах:

Чиновники поділились кров'ю

З нагоди Всесвітнього дня донора голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та його заступник Ігор Тимошенко долучилися до благодійної акції в обласній станції переливання крові

-  Дякую всім, хто хоча б раз дарував свою кров і зберігав життя іншим. Я сам вже багато разів долучався й ініціював благодійні акції на підтримку донорського руху. Тому не було вагань, щоб відзначити цей День саме в центрі переливання крові. Закликаю усіх здорових людей не зволікати і приєднатись до цієї важливої та благородної справи, - зазначив Олексій Муляренко.

Нагадаємо, торік у квітні  голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко своїм розпорядженням встановив вартість продуктового набору для донорів у розмірі 57 гривень. Раніше за одноразове здавання крові донори області отримували лише 20 гривень. У день здавання крові донор забезпечується безкоштовним продуктовим набором, або отримує відшкодування.

Донором може бути кожна здорова людина від 18 до 60 років. Одноразова доза становить 450 мл – це нешкідливо та безпечно для здоров’я донора, причому він втрачає переважно рідку частину крові – плазму, яка відновлюється протягом 18-20 годин. Нині в Рівненській області налічується 2,5 тисяч почесних донорів, з яких дев’ятеро – заслужені.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також