Чому чоловікам варто дружити з яблучним соком

2627 0

Ми у соцмережах:

Чому чоловікам варто дружити з яблучним соком

Будь-який натуральний фруктовий сік, в тому числі і яблучний, має той же хімічний склад і мало чим відрізняється за смаком і ароматом від того фрукта, з якого був зроблений. До складу яблучного соку входить багато мінералів, мікроелементів, а також калій, натрій, фосфор, цинк, марганець, флавоноїди, фітонциди, каротиноїди та ін. Крім того, яблучна кислота, крохмаль і білки, глюкоза і фруктоза, а також вітаміни, головними з яких є Е, А і С — природні антиоксиданти, група вітамінів В, а також Н і РР. При такому багатстві складу яблучний сік має дуже низьку калорійність. Саме тому його можна використовувати в різних дієтах і системах здорового харчування.

Англійські фахівці стверджують, що одним з найрадикальніших засобів проти старіння можна сміливо назвати сік з яблук. Вони довели, що серцево-судинна система людей середнього віку, які випивають в день 1-2 склянки яблучного соку, працює як у молодих. Річ у тім, що в ньому міститься епікатехін — флавоноїд, який уповільнює старіння організму. Епікатехін ефективно очищає і зміцнює стінки кровоносних судин. Це сприяє поліпшенню циркуляції крові, полегшує роботу серця, позбавляє від ризику ішемічної хвороби, інфаркту міокарда, а також тромбоутворення. Вчені зазначають, що при регулярному вживанні яблук і соку з них весь організм здатний «омолоджуватися» не менш ніж на 17 років.

Яблучний сік сприяє зниженню глікемічного індексу крові при цукровому діабеті. Запобігає онкологічним захворюванням, допомагає позбутися від запалення нирок і сечового міхура, є легким проносним засобом. Знижує рівень артеріального тиску крові, особливо сік із зелених сортів яблук. Сприятливо впливає на нервову систему, а також захищає мозкові клітини від руйнування і склерозу, частково запобігає хворобі Альцгеймера.

Свіжовичавленим вважається сік, видавлений зі свіжих яблук, який слід вжити протягом півгодини після приготування. Після цього сік починає окислюватися і втрачає багато корисних якостей. У консервованому домашньому яблучному соку певна кількість вітамінів зберігається, а мікроелементи і мінеральні солі взагалі не руйнуються.

Яблучний сік є дуже корисним для жіночого організму, адже багатий вміст вітамінів, особливо вітаміну С, зміцнить імунну систему, а високий вміст заліза підтримає під час критичних днів, відновлюючи кровотворні функції і підвищуючи рівень гемоглобіну. Всього 200-300 мл соку на день і волосся буде блискучим, а нігті і зуби міцними. Також не страшні будуть жінці депресії й пригнічений психологічний стан.

Чоловічий організм більш схильний до серцево-судинних захворювань, ніж жіночий. Тому «дружба» чоловіків з яблучним соком буде найкращим профілактичним засобом для боротьби з ними. Також напій позитивно впливатиме і на потенцію, відновлюючи чоловічі гормони.

Яблучний сік прекрасно засвоюється організмом, не завдаючи йому шкоди і не викликаючи алергічних реакцій. Медики вважають його найбільш універсальним і нейтральним. Такий сік можна пити без шкоди для здоров'я в досить великих кількостях — до одного літра на добу. Але з допомогою сокової терапії не можна справитися з хворобою, можна лише підтримати організм. Холецистит, гепатити, гастрит з підвищеною кислотністю, запальні захворювання кишечнику, виразки дванадцятипалої кишки і шлунка є прямим протипоказанням для вживання яблучного соку. Надмірне вживання може призвести до проблем з травленням — метеоризму, відчуття дискомфорту в животі. Яблучний сік краще розбавляти або водою, або іншими фруктовими соками. Не варто також зловживати яблучним соком людям, що страждають на цукровий діабет, а також дітям до року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також