Чому не варто приймати холодний душ у спеку?

1506 0

Ми у соцмережах:

Чому не варто приймати холодний душ у спеку?

Якщо ви повернулись додому із спекотної вулиці, не варто одразу бігти під холодний душ. Він у спеку може погіршити стан здоров'я.

Різкий перепад температур може стати причиною загострення проблем із серцем і судинами. Крім того, такий душ загрожує появою простудних симптомів, зазначають фахівці. І додають, що потрібно почекати хвилин десять, поки організм хоч трохи охолоне.

В умовах спеки й задухи людське тіло активно втрачає рідину, разом з якою його залишають корисні мікроелементи, а значить, і життєві сили. Холодний душ для тіла, розігрітого сонячними променями, — це додатковий стрес, який може остаточно знищити систему захисту. Прохолодний душ у спеку — це справжній шок для серцево-судинної системи.

Медики зауважують, що людям, які страждають на серцеві недуги і мають проблеми з тиском або судинною системою, різкі перепади температур загрожують значним і раптовим погіршенням самопочуття. Їм показаний тільки теплий душ. Навіть здоровим людям, вважають лікарі, краще приймати душ саме теплий, а не холодний. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також