Чому односельчани захищають чотирьох чоловіків, які згвалтували дівчину-сироту?

4215 1

Ми у соцмережах:

Чому односельчани захищають чотирьох чоловіків, які згвалтували дівчину-сироту?

Поблизу села Чемерне Сарненського району четверо чоловіків зґвалтували дівчину-сироту. Вони витягнули її з будинку, в якому та винаймала кімнату, завезли в лісосмугу поблизу кладовища, і змушуючи до близькості, навіть викопали яму, погрожуючи, що закопають її там.

Це сталось ще 31 січня. У поліції оприлюднили інформацію про злочин вже тоді, коли затримали зловмисників і суд обрав їм міру запобіжного заходу. Як стало відомо правоохоронцям, у Сарнах того вечора дівчина разом з двома подругами зустрілась із чотирма чоловіками, з якими нещодавно познайомилися. Коли ж хлопці почали вживати наркотики, дівчата втекли. За кілька годин молодики почали надзвонювати дівчині, знову запрошували на зустріч. Дівчина відмовлялась, тоді чоловіки приїхали до будинку, де вона винаймає кімнату, автомобілем «Фольксваген». Там почали кричати, бити вікна. Дівчина була змушена відчинити двері. Молодики витягнули її з хати й завезли у лісосмугу…

Бідолашна дівчина, яку гвалтівники згодом привезли додому, звернулася до поліції.

Коли ж зловмисників знайшли, то вони, побачивши правоохоронців, утекли, залишивши авто на дорозі. У машині поліцейські виявили наркотичні речовини та інші речові докази. Автомобіль вилучили і арештували. Зловмисники ж переховувались кілька днів. Зрештою їх таки затримали у кафе «Три карасі» неподалік Рівного. У скоєному вони зізнались.

Тим часом у Чемерному, де мешкали усі четверо, підозрюваних… захищають. Кажуть, один із них одружений, інший — спортсмен.

— Звичайно, мені навіть важко говорити про це, бо двоє з них — однокласники мого сина, — каже пані Мирослава. — Серед усієї компанії — два цілком благополучних і адекватних хлопці.

Та головне, кажуть у селі, хлопці… віруючі. Мовляв, відвідують Церкву християн віри євангельської.

— Та які вони прихожани? Дехто з них у нас не був взагалі, ще хтось — може на якесь свято приходив. Батьки їхні ходять до нашої церкви, і то не всі, — каже пресвітер Церкви християн віри євангельської Михайло Іванович.

Зараз триває слідство. У поліції уточнюють, що один з них у статеві зносини не вступав і по справі проходить як посібник злочину. Одному зі зловмисників 26 років, іншому — 24 і двоє 20-річних. Суд вже обрав для підозрюваних міру запобіжного заходу — арешт. Їм за скоєне загрожує до 12 років в’язниці.

Світлана Прокопчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також