Чорні археологи розкопували кладовище у Рівному

2631 0

Ми у соцмережах:

Чорні археологи розкопували кладовище у Рівному

Працівники карного розшуку та дільничні офіцери Рівненського відділу поліції сьогодні, 21 липня, затримали чоловіка, який в урочищі «Сосонки» здійснював незаконні розкопки.

Близько опівночі на вулиці Київській поліцейські помітили, що двоє невідомих чоловіків, які прибули на автомобілі «Fiat Doblo», на кладовищі копали землю.

Побачивши поліцію, чоловіки кинулися втікати. Одного з них вдалося затримати. Ним виявився 52-річний житель Житомирської області, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

З місця події поліцейські вилучили рукавички, налобний ліхтарик, змінний одяг, металевий лом та інше. Транспортний засіб  помістили на територію місцевого відділу поліції.

Правоохоронці встановлюють усі обставини події та  осіб причетних до вчинення злочину.

За фактом наруги над могилою слідчим Рівненського відділу поліції розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України.

Урочище Сосонки — лісове заповідне урочище місцевого значення в Україні. Це місце вважається головним символом Голокосту на Рівненщині. За інформацією з різних джерел, в листопаді 1941 року тут було розстріляно близько 17,5 тисяч євреїв.

За повідомленням відділу комунікації поліції Рівненської області.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також