Чорновола ремонтують там, де легше

1952 0

Ми у соцмережах:

Чорновола ремонтують там, де легше

У Рівному почали ремонтувати вулицю Чорновола. Асфальт зняли на невеликій ділянці — від вулиці Олекси Новака до Степана Бандери. Згодом ремонт продовжать до басейну «Авангард». А ось відрізок, про ремонт якого говорять вже кілька років, — від басейну до Нового Двору — поки не чіпають. Бо через проблему з підтопленням не знають як його зробити.

Віктор Климук, начальник Рівненського ШЕУ:

Левову частку робіт ми намагалися зробити у вихідний, коли значно менший потік транспорту. На ділянці дороги від перехрестя з вулицею Бандери до вулиці Олекси Новака зробили фрезерування. Було вирішено, що через велику зношеність дорожнього полотна верхній шар асфальту там треба зняти. Аби повністю не перекривати рух, асфальтуватимемо цю ділянку частинами. А від зупинки транспорту біля НУВГП до басейну зробимо ямковий ремонт. Загальна сума ремонту становитиме приблизно 1,5 мільйона гривень.

Дмитро Котляров, архітектор:

— На відрізок вулиці Чорновола — від басейну до Нового Двору — розробляють наразі два проекти. Перший — на вимощення тротуарів, другий — безпосередньо на ремонт проїжджої частини. Але поки що ці проекти некомплексні, бо досі немає бачення, що робити із відведенням дощової води.Скажу, що це глобальна проблема. Новий мікрорайон «Південний» зараз включає житлові комплекси «Щасливе» та «Басів схил», але у майбутньому це буде надзвичайно велика територія, яку забудовуватимуть аж до Колоденки. Це понад 150 га, які заасфальтують і дощова вода з яких стікатиме на вулицю Чорновола, що нижча за рельєфом. Вже нині під час зливи сильно підтоплює ділянки при виїзді зі «Щасливого» та на повороті біля «чорнобильської» лікарні.

Проект ремонту вул. Чорновола має передбачити, як зробити так, щоб вода не потрапляла на асфальт і його не руйнувала. Дощову воду потрібно збирати в одному місці, очищати, а після цього спускати в озеро Басів Кут. Є ідея створити на березі озера два біоплато — невеличкі озера, в яких очищатиме воду рослинність. Але проблема їх облаштування в тому, що більшість земельних ділянок біля озера уже перебуває у приватній власності.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також